I tijekom izolacije bi se trebali lijepo odjenuti jer to izolaciju čini ljepšom i vedrijom


Malo je reći da nam se svakodnevica promijenila iz temelja, pa tako više niti najjednostavniji odlazak u dućan nije jednostavan, već zahtjeva cijeli niz priprema i procedura. Da nas je prije mjesec dana netko upitao cijenimo li taj isti odlazak u dućan, vjerujem da bi mnogi ostali začuđeni pitanjem, ali danas, danas je situacija ponešto drugačija i možda ćemo napokon osvijestiti sve blagodati koje smo do maločas uživali, a sad su tek sjećanje na neka bezbrižnija vremena.

Koliko je pandemija koronavirusa brzo i duboko utjecala na naše živote nije potrebno dodatno objašnjavati jer to je činjenica koju svi osjetimo iz prve ruke. Bivanje kod kuće cijeli dan nekad se činilo kao san snova, ali užurbana svakodnevica popraćena glasnim trubama automobila, tramvajima koji kasne, ali i prijeko potrebnim međuljudskim odnosima, što poslovnim, studentskim ili privatnim, itekako nedostaje i čini emocionalnu rupu koja potencijalno ostavlja posljedice. Upravo zato sada kad je prošao 'prvi val' izolacije, vrlo je važno da određene navike ne zaboravite, a jedna od njih svakako je lijepo odijevanje.
Iako je odjeća koju nosimo unutar svoja četiri zida neizmjerno udobna, budete li vrijeme provodili isključivo u njoj, vjerujemo da će se vrlo brzo razviti sindrom zapuštenosti, odnosno prestat ćete obraćati pažnju na sitnice koje čine veliku razliku i utječu na to kako se osjećamo. Osim beauty aspekta, to znači da ne smijete zanemariti odjeću koja je vedra, podsjeća na izlaske, motivira za rad i dobro raspoloženje. Kad se svakog jutra probudite, umjesto da nastavite dan provoditi u pidžami, presvucite se u proljetnu suknju te koliko god proljetna suknja 'za po kući' može zvučati smiješno i bedasto, razliku ćete primijetiti vrlo brzo.
Također, ako ste jedni od onih koji imaju privilegiju rada od kuće, nikako nemojte 'na posao' otići u onome u čemu ste spavali. Radnu atmosferu valja stvoriti ugodnim ambijentom, notesima i sličnim dodatcima koje imate na poslu, pa tako i odjećom. Dakle, zavežite kosu u uredan rep ili koju god fizuru volite, umijte lice i odijenite casual proljetni outfit koji će u vama probuditi elan i volju za produktivnim radom. Digitalno doba u kojem živimo uvelike nam olakšava trenutno stanje, stoga smanjite dotok negativnih informacija, disciplinirajte se da jednom dnevno pogledate aktualne vijesti, a ostatak dana provedite u kreativnom i konstruktivnom radu, učite i kuhajte te ne zaboravite na odjeću koja je jedan od ključnih faktora dobrog raspoloženja.

U nastavku smo izdvojili nekoliko Instagram inspiracija jednostavnih outfita koji će vaš boravak u izolaciji učiniti ljepšim i vedrijim periodom!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli GINE MARGRETHE (@ginemargrethe)
fashion.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO