Simbol buntovništva novi modni trend


Ma daj, obuci levisice i stare bijele tenisice, pjevao je Danijel Popović na "Jugoviziji" u istoimenoj pjesmi. Kada je riječ o teksasu, najčešće ga biramo u varijanti udobnih farmerki.

Razlog je što se mogu nositi gotovo svuda. Kada tražimo odjevnu kombinaciju za opušteni sastanak, šetnju gradom, kafu s prijeteljima ili ludi večernji izlazak, teksas se često nameće kao savršen izbor. No, dosad smo bili pobornici teorije  da se teksas ne kombinuje s teksasom, ali modna vremena su se promijenila.

Osim trendova koji su poznati modna imena servirala su na pistama od Kopenhagena, preko Njujorka i Londona pa sve do Milana i Pariza, donosimo trendove koji bi uskoro mogli okupirati ulice.

Jedan od nadolazećih je diskutabilni denim on denim trend, koji dosad nikad nije našao svoje mjesto u modnom svijetu.

Ako još pripadate timu koji vjeruje kako je teksas kombinovan s teksasom trend rezervisan (isključivo) za kostimirane zabave inspirisane kultnim stajlinzima Britni Spirs i Džastina Timberlejka s početka milenijuma, niste pogriješili. Dapače, radi se istinski o skliskom modnom terenu. Kombinovanje teksasa s teksasom jednostavno može izgledati pretjerano, posebno ako na sve to dodate, na primjer, modne dodatke izrađene od teksasa.

Ukoliko ipak želite probati ovaj nadolazeći modni trend u svojim svakodnevnim odjevnim kombinacijama, najbolje bi bilo da se upustite u kombinovanje teksas košulje na farmerke i neka to bude to. Uparite ih s upečatljivim čizmama ili smirite klasičnim blejzerom. Tada bi pretjerani efekat ipak trebalo da izostane.

Takođe, teksas kompleti sastavljeni od mini suknjica i kratkih jakni mogu izgledati vrlo efektno. Sjajno mogu izgledati i komadi izrađeni od recikliranog teksasa ili oni napravljeni patchwork tehnikom.

Želite li razbiti utisak uniforme, kombinujte teksas drugačijih boja ili samo nekoliko nijansi plave (u tom slučaju sjajno može izgledati i kombinacija farmerki, topa i jakne).

Sve u svemu, čini se da pravila nema. Odlučite li upariti teksas s teksasom jednostavno ćete morati vjerovati svom osjećaju.

No, pripadate li i dalje onom skeptičnom taboru, pokušajte se osloboditi i isprobati novi trend. Ako je suditi po silnim fotografijama s ulica modnih metropola, denim on denim trend bi ovog proljeća zaista mogao biti posvuda.
nezavisne.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...