Pet načina za opuštanje u stresnim vremenima


Ovih dana nije lako biti opušten i bezbrižan, no stres nije ono što vam sada treba.

Pokušajte se, barem na kratko, opustiti na jedan od sljedećih pet načina:

Čistite

Čišćenje kuće zapravo usrećuje i opušta iako se mnogima ne čini tako pa kućanske poslove odgađaju i izbjegavaju, a takvima stručnjaci savjetuju da promijene stajalište prema čišćenju i način na koji taj posao obavljaju te promjene neće izostati.

"Kada uklanjate prljavštinu, oslobađate dušu, stvarate slobodan prostor za druge stvari", smatra Bernd Glassl iz Njemačkog saveza koji okuplja agencije za održavanje kućanstava.

"Riječ je o zadaći koju možete obaviti u relativno kratkom razdoblju, a rezultati su odmah vidljivi. Možete učiniti mnogo u 20 do 30 minuta rada", objasnio je Glassl.

Napravite kućni spa

Napunite kadu toplom vodom, dodajte mirisnu kupku i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru. Nanesite i hranjivu masku na lice koja će svoj posao odraditi dok se vi opuštate u kupki (OVDJE pronađite recepte za maske iz kućne radinosti). Nakon kupke, namažite se hidratantnim losionom i odmorite pola sata u krevetu sa svježe promijenjenom posteljinom. Ako imate tuš kabinu, priuštite si malo duže tuširanje s izmjenom tople i hladne vode.

Čitajte knjigu

Isključite svu elektroniku oko sebe, upalite mirisnu svijeću, zavalite se u naslonjač i uživajte u dobrom štivu. Osim što ćete se odmoriti od tehnologije, automatski ćete proširivati svoj vokabular i trenirati moždane stanice. A i knjiga će vas puno više opustiti nego besciljno lutanje društvenim mrežama.

Meditirajte

Sigurno vam je barem jednom netko preporučio meditaciju za opuštanje, a ako to još niste pokušali, pravo je vrijeme da to napravite. Pronađite videotutorijale za meditiranje na YouTubeu ili jednostavno neko vrijeme sjedite u tišini, zatvorenih očiju i pokušajte razbistriti misli.

Kuhajte

Mnoge ljude opušta kuhanje, a i ako niste među njima, možete pokušati skuhati nešto novo. Budete li koncentrirani na recept, na kratko ćete barem malo odvratiti misli od svega što se događa, a mogli biste i ugodno iznenaditi svoje nepce.
index.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...