Par iz BiH oduševio: Vjenčanje u doba korone


Vjenčanje je jedan od najpamtljivijih dana u životu nekoga para.

Svjetlana Keren i Dušan Babić imaju dodatan razlog da ga nikad ne zaborave.

Ovaj par iz Banja Luke odlučio se vjenčati iako je u jeku pandemija koronavirusa te su zabranjena bilo kakva veća okupljanja. U želji da poštuju posebne mjere ponašanja koje su na snazi izrekli su sudbonosno da tek u društvu kumova, fotografa i matičara koji su stajali na propisanoj udaljenosti.

"Za datum vjenčanja smo se odlučili još krajem prošle godine, jer nam on privatno ima simboliku", priznala je mlada lokalnim medijima.

Iako su planirali ozakoniti svoju vezu pred većom grupom prijatelja i porodice to se nije dogodilo.

Mladenci nisu željeli ugroziti zdravlje pozvanih gostiju, ali ni vlastitih roditelja koji imaju više od 65 godina, te isti nisu bili prisutni na razmjeni svadbenih burmi.

Zaštitnu opremu nosio je mladoženja te kumovi koji su se nakon vjenčanja tek nakratko zaustavili na praznim banjalučkm ulicama kako bi snimili par fotografija za sjećanje. Zahvaljujući posebnoj zaštitnoj opremi mladenci će 2020. godinu pamtiti do kraja svojih života.

radiosarajevo.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...