Nekoliko savjeta kako kod kuće možete srediti i dovesti u red svoje obrve


ljepota-obrve-beauty_trikovi-beauty_savjeti-beauty-oblikovanje_obrva
Obrve imaju snažnu moć transformacije lica i definitivno su najljepši ukras na licu, ukoliko ih redovito njegujete. Mnoge žene se radije prepuštaju u ruke kozmetičarkama kada je oblikovanje i iscrtavanje obrva u pitanju, no zašto ne biste same probale urediti svoje obrve kod kuće? Puno je jednostavnije nego što mislite

Kako bismo vam pomogli da u ovo vrijeme širenja zaraze ostanete kod kuće i pritom izgledate lijepo i njegovano, odlučili smo vam dati detaljne upute kako da svoje obrve dovedete do savršenstva unutar svoja četiri zida. Potrebno vam je samo malo truda i dobre volje i sigurni smo da ćete sve sljedeće korake savladati bez problema.

1. Izmjerite obrve
Kako biste bili sigurni da vaše obrve savršeno odgovaraju vašem obliku lica, prije nešto što ih oblikujete, obrve je prvo potrebno izmjeriti. Služeći se olovkom ili ravnalom izmjerite lice kao što je prikazano na fotografiji. Početak obrve trebao bi biti u ravnini s početkom vašeg nosa (1). Obrva bi potom trebala tvoriti blagi luk /2) i završavati točno iznad oka gdje dijagonala prolazi od nosa preko kuta oka (3).


2. Olakšajte si postupak čupanja obrva
Većina žena obrve uređuje uz pomoć pincete, no postoji puno brži, bezbolniji i funkcionalniji način uz pomoć kojeg ćete puno lakše vizualizirati koji oblik obrve želite postići. Umjesto čupanja obrva pincetom poslužite se kupovnim trakicama s voskom. Vrlo su praktične trake s voskom za lice koje su puno manje od klasičnih traka za tijelo pa je s njima lakše baratati. Trakice s voskom prerežite škaricama okomito pa vodoravno na četiri jednaka dijela. Prislonite traku uz donji rub obrve i povucite brzim potezom. Ponovite postupak sa svih strana obrve kako bi dobili savršeno definiranu obrvu. Umjesto gotovih trakica s voskom, isto možete učiniti i direktno nanoseći vosak na lice, a sve ovisi o tome što osobno smatrate jednostavnijim.


3. Obojajte obrve
Ukoliko imate svijetle, prorijeđene ili prosijede obrve, ne bi bilo loše obojati ih baš kao što to radite s kosom. Na taj će način biti upečatljivije te će djelovati punije. Na tržištu postoji puno boja za obrve, no možete koristiti i boju za kosu. Obrve počešljajte četkicom, uz pomoć kista pažljivo nanesite boju na obrve, pričekajte desetak minuta i uklonite višak boje uz pomoć blazinice. 24 sata nakon bojanja obrva izbjegavajte odlazak na spray tan kako vam obrve ne bi poprimile narančastu boju.


4. Popunite obrve
Sada kada su vaše obrve oblikovane i obojane, dajte iz završnu definiciju uz pomoć olovke, sjenila i maskare za obrve. Čak i ako niste pretjerano vješti s iscrtavanjem obrva, dovoljno je nekoliko puta vježbati sljedeći postupak uđe u rutinu. Kada to postignete, obrve ćete iscrtati u manje od dvije minute. Olovkom lagano iscrtajte šablonu obrve, a potom je ispunite uz pomoć sjenila za obrve (možete to učiniti i olovkom). Cilj je da kratkim i tankim potezima kista, odnosno olovke imitirate izgled dlačica. Za kraj obrve počešljajte maskarom za obrve koji će obrve učiniti bujnima.
tportal.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO