Kako da od svakog dana izvučete ono najbolje


Nećete imati karijeru iz snova ukoliko mislite da nemate dovoljno vremena tokom dana. Kako bi savladali svoj sljedeći prelaz u karijeri, morate savladati život, i to odmah, a to počinje sa dobrim navikama upravljanja vremenom.

Prvo, pomoći ćemo vam da savladate vrijeme i produktivnost, kako bi vas vaš kalendar i lista obaveza zapravo činili sretnima, a ne pričinjavali dodatni stres. Ove vremenske strategije promijenit će vaš život i pomoći vam da od svakog dana izvučete najbolje.

Ako nemate plan, vaš kalendar će vas kontrolisati
Jedna od najvećih grešaha pri upravljanju vremenom je raditi sve što se nađe na putu, umjesto rada na određenim zadacima u određeno vrijeme. Dicsiplina i planiranje su obavetni ukoliko želite ostvariti svoje ciljeve u karijeri

Postavite granice na društvene mreže, privatno vrijeme ali i vrijeme s porodicom
Većina ljudi ne odvaja vrijeme da uživa u životu. Vrlo je bitno shvatiti koji su prioriteti u čuvati to vrijeme koliko god je moguće.

Kategorizirajte vrijeme: Vrijeme za fokusiranje, administrativno vrijeme i sveto vrijeme
Jedna od najvvažnijih navika upravljanja vremenom je kategorizacija vremena. Zapišite sve zadatke koje radite na poslu, a potom zaokružite zadatke koji će promovirati vaš rad, omogućiti van povišicu ili vas učiniti sretnim na poslu.

Grupirajte slične zadatke
Grupirajte slične zadatke u vremenske blokove. Tokom ovog vremena nemate ometanja i distrakcija. Jeste li znali da svaki put kada vam nešto odvuče pažnju, potrebno je 15 minuta da se ponovno fokusirate?

Vaš kalendar vas ne kontroliše
Kažite sami sebi „Priznajem da sam ja izvor svog vremena,“ I stres će nestati istog trenutka kada prihvatite da ste vi vlasnik vremena.

Dicsiplina je potrebna kako bi ostvarili karijerne ciljeve
Ovo je ono šte će vas odvojiti od drugih. Ne zahtjeva mnogo vremena.

Oslobodite svoje vrijeme
Jer su karijerni ciljevi toliko važni sada morate biti fokusirani i sebični pri upravljanju vremenom. Samo zato što vaša sestra želi da joj čuvate dijete, a vi ste nezaposleni, ne znači da morate. Vaš posao mora biti prosperitetan.

Napravite jutarnji ritual
Najveće greška koja je ujedno i najčešća je buđenje i provjeravanje maila. Niko se ne bi trebao tako buditi. Stvorite jutarnju rutinu koja se sastoji od meditiranja, slušanja motivacionih govora, molitve, vježbe. To će potpuno promijeniti vaš život.

Budite se ranije
Što više odluka donesete u toku dana, manje energije ćete imati za svoje snove, strasti i ciljeve. Donosite najbolje odluke i radite najbolje što možete na ostvarivanju karijere iz snova.
soeursmagazine.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...