Jeste li znali da na jednom mjestu možete odabirati i preslušavati radio stanice iz cijelog svijeta?


glazba-radio-muzika-zabava
Iako svi znamo da Internet odavno nudi mogućnost emitiranja brojnih svjetskih radio postaja na njihovm službenim stranicama i aplikacijama, činjenica je da se velika većina pristupa naplaćuje i da svaku željenu stanicu moramo pretraživati zasebno. No, interaktivna radio stanica – Radio Garden osmislila je nešto drugačiji koncept globalnog radijskog emitiranja.

Radio Garden je interaktivni projekt razvijen od strane nizozemskog Instituta za zvuk u suradnji sa šest velikih sveučilišta u Njemačkj, Danskoj i Velikoj Britaniji, a radi se o web stranici koja vam omogućuje da u samo nekoliko klikova otputujete na drugi kraj svijeta i priključite se radijskim tokovima iz cijele zemlje. S obzirom da je riječ o web stranici, a ne o aplikaciji, korištenje je zaista jednostavno; ne morate se registrirati niti prijavljivati, dovoljno je samo otići na web stranicu i strelicom miša odabrati lokaciju na digitaliziranom prikazu karte cijelog svijeta. Karta se konstantno okreće, a pokretima miša možete ju okretati i zumirati; malene zelene točke označuju punktove radijskih stanica na koje se možete priključiti jednim klikom i uživati u zvukovima svijeta. 
Osim preslušavanja trenutnih, aktualnih sadržaja koje se u ovome trenutku imitiraju u drugim zemljama, možete putovati kroz vrijeme te preslušavati playliste stare i stotinjak godina, kao i aktualne vijesti koje su obilježile određeni trenutak za odabranu zemlju i njihovu kulturu. Stoga, odaberite željenu lokaciju, opustite se, zažmirite i – slušajte svijet!
fashion.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO