Ananas za ravan trbuh: Evo kako ova egzotična voćka može pomoći smanjiti masnoću na trbuhu…


ananas-kilogrami-lifestyle-linija-mršavljenje-ravan_trbuh-zdravlje
Slatki ananas prepoznatljiv je po svojom nejestivom, borovom grubom korom i svijetlo žutim, sočnim plodovima. Ispunjen je korisnim vitaminima i mineralima te ima razne zdravstvene koristi. Posljednjih godina ananas je čak stekao reputaciju u učinkovitom  gubitku kilograma i smanjenju masti na trbuhu.

Ananas je bogat enzimom bromelainom koji pomaže da se razgradi protein i ubrza metabolizam, pomažući kod nadimanja.

U ovom tropskom voću ima mnogo minerala i vitamina koji imaju koristi za zdravlje. Posebno je bogato vitaminom B6, pri čemu jedna porcija sadrži 8 posto preporučene dnevne vrijednosti. Također ima i 8 posto preporučene dnevne vrijednosti bakra i više od polovice (52 posto) vaše dnevne potrebe za manganom.


Jesti voće poput ananasa koje sadrži visoko važne hranjive sastojke može vam pomoći sačuvati zdravlje dok gubite kilograme i sagorijevate želučane masnoće. Na primjer, mangan je važan za metabolizam, a bakar pomaže u održavanju i popravljanju vezivnog tkiva.

Ananas sadrži i vlakno, koje je bitno za probavu, i bjelančevine, koje su neophodne ako želite zamijeniti masnoću mišićima.

Osim vitamina i minerala koji se nalaze u cijelom voću, ananas sadrži i enzim zvan bromelain. Bromelain se nalazi u vlaknastim dijelovima ananasa, jezgre, kore i stabljike. 
Budući da se ovi dijelovi smatraju nejestivima, bromelain je najlakše dobiti u soku iz sirovog ananasa. Bromelain se kao probavni enzim koristi čak i u zdravstvenim proizvodima kako bi pomogao tijelu da potroši više energije.

Otud reputacija ananasa pri sagorijevanju masti u želucu, smatra se da proces probave ovog enzima tjera tijelo da sagori više kalorija, što zauzvrat sagorijeva masti i potiče izgradnju mišića. Bromelain također može pomoći u kardiovaskularnom i probavnom sustavu, a oba igraju glavnu ulogu u sagorijevanju masti i mršavljenju.
cover.style

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO