5 sitnica s kojim ćete pretvoriti balkon u mjesto zbog kojeg je lakše ostati doma



Situacija je trenutno takva da je ostanak doma nikad bitniji. "Ostanite kod kuće" je savjet koji neprestano ponavljaju i medicinari u zemljama gdje se pojavio koronavirus.


Razlog je vrlo jasan. Izbjegavanjem velikih okupljanja, bliskih kontakata i svih drugih nepotrebnih "izleta" pomažemo u sprječavanju širenja koronavirusa.


Naravno, dugotrajan boravak u kući nije nimalo lagan zadatak. Prvih nekoliko dana možda i da, ali nakon nekog vremena mnogi će početi razmišljati o druženjima s prijateljima, ispijanju kava na suncu...

U takvim trenucima nemojte zaključiti kako "neće koronavirus baš vas napasti" i odustati od discipline, nego još jednom dobro razmislite o važnosti ostanka doma u trenutnoj situaciji - i, ako ste u mogućnosti, ostanite doma.

Kako biste lakše "ubili" vrijeme, boravak u kući ili stanu možete iskoristiti i za obavljanje svih onih stvari koje ste preskakali jer vam se nije dalo ili jednostavno niste imali vremena, a ako ste vlasnica balkona - idealno je vrijeme da ga (ako već niste) pretvorite u razlog zbog kojeg će ostanak doma biti puno lakši.

Naravno, ovo ne znači da prvo trebate otići u šoping centar i kupiti sve što ste zamislili za vaš balkon.

U trenutnoj situaciji iskoristite ono što se nudi u vašem domu i pretvorite balkon u savršenu oazu za nadolazeće razdoblje. Ne treba vam puno. Samo pet stvari koje vjerojatno imate u vašem domu bit će dovoljno za stvaranje idealne lokacije za upijanje sunčevih zraka i uživanje u svježem zraku.

1. Stol i stolice
Stol i stolice ili barem jedna stolica su oprema koju mnogi već imaju na balkonu.

Ako niste među njima, za razdoblje u kojem se trenutno nalazimo poslužit će i vaša kuhinjska stolica. Bitno je samo da imate nešto na što ćete sjesti i uživati.

2. (Ukrasni) jastuk
Da bi vam bilo što udobnije jedan od ukrasnih jastuka iz vašeg doma preselite na balkon.

3. Biljka
Ako ste ljubiteljica biljaka, barem onih za koje se lako brinuti, jednu ili više njih iznesite na balkon. Malo zelenila donijeti će dašak prirode u vašu "sobicu na otvorenom".

4. Svijeće ili lampice
Balkon ne mora biti samo jutarnja oaza. Na njemu možete dočekati i kraj dana, a za lijepu atmosferu dovoljna će biti mirisna svijeća ili lampice. Poslužit će i one za božićno drvce koje za ovu prigodu možete izvaditi iz kutije.

5. Šalica kave (ili čaja)
Ovo je možda jedina neophodna stavka s ovog popisa. Započnite dan šalicom omiljenog napitka na vašem balkonu. Udahnite svježi zrak, popijte kavu i krenite u dan, a svaki put kad pomislite kako više ne možete biti u kući - balkon vas čeka.

Balkon koji će definitivno olakšati boravak u izolaciji je i ovaj s naslovne fotografije, koji je uredila Maja Bešenić, vlasnica Instagram profila mycroatianhome.

Majin balkon može vam poslužiti kao inspiracija za uređenje. "Ubijte" vrijeme planirajući, a kada sve ovo prođe, lako ćete se baciti na šoping.


zadovoljna.dnevnik.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!