11 razloga zašto vaša krema, puder ili ulje više ne djeluju...


Treba slijediti upute gdje držati kozmetiku. Izravna sunčeva svjetlost ili vlažno okruženje na neke proizvode mogu loše utjecati i razgraditi aktivne sastojke.

Rutina njege kože važna je, a posebno ona za zaštitu od sunca i UV zraka. Čak i ako smo redoviti u čišćenju i njegovanju kože kako bi bila zdrava i blistava, postoje neki nepredviđeni čimbenici koji mogu spriječiti učinkovitost kozmetičkih preparata.

1. Istekao je rok trajanja
Kao i hrana, proizvodima za njegu kože može isteći rok, zbog čega neće biti tako učinkoviti kako bi trebali. Zbog toga je važno da prije kupovine provjerite datum na deklaraciji, kako ne biste trošili novac na proizvod koji bi vam mogao donijeti više štete nego koristi.

2. Kozmetiku čuvate na krivom mjestu
Iako mnogi zanemaruju upute koje savjetuju gdje je najbolje držati kozmetiku, ipak treba biti oprezniji. Izravna sunčeva svjetlost ili vlažno okruženje na neke proizvode mogu loše utjecati i razgraditi aktivne sastojke. Serumi s vitaminom C u ovoj kategoriji posebno su osjetljivi na toplinu i svjetlost.

3. Vaše tijelo se naviknulo na proizvod
Tijelo se prilagođava pa se koža navikne. Ponekad promjena rutine, proizvoda i redoslijeda upotrebe može produžiti vrijeme unutar kojeg proizvod daje pozitivne blagodati koži.

4. Izmjene godišnjih doba
Vaša koža može različito reagirati na proizvode ovisno o sezoni. Okoliš može utjecati na učinkovitost režima njege kože pa se treba prilagoditi promjeni kako bi koža izgledala najbolje. Zima može prouzročiti crvenilo, suhu i nadraženu kožu, dok vrući i vlažni ljetni mjeseci mogu dovesti do masne kože, pišu 24sata.

5. Doživljavate hormonske promjene
Hormonske promjene mogu utjecati na kožu. To osim s mjesečnicom, može biti povezano s trudnoćom, menopauzom ili bilo kakvom hormonskom neravnotežom. Pratite promjene na koži i u skladu s time mijenjajte kozmetiku.

6. Lijekovi
Lijekovi mogu prouzročiti akne i ostale reakcije koje se manifestiraju na koži. U tom slučaju, najbolje se obratiti svom dermatologu.

7. Nanosite kozmetičke preparate u krivo vrijeme
Određeno doba dana u kojem nanosite kozmetičke preparate može biti razlog zašto rezultati nisu dobri.

8. Niste dosljedni rutini
Ključno je održavati svakodnevicu i dati koži vremena da se tome prilagodi. Dosljednost je ključna.

9. Izbjegavate piling
Ako s vremena na vrijeme ne radite piling kože, to može biti razlog zašto kozmetika ne djeluje kako bi trebala. Sloj mrtvih stanica kože može spriječiti da sastojci proizvoda učinkovito prodru kroz kožu. Piling je dobro raditi nekoliko puta tjedno.

10. Proizvod nije dovoljno jak
Određeni sastojci kozmetike teže prolaze kroz kožu pa je možda problem i u količini prilikom nanošenja. Ponekad ima smisla i povećati dozu.

11. Stanje kože se mijenja
Koža prolazi kroz razne faze pa je u skladu s time dobro promijeniti i kozmetiku, piše HuffPost.
http://hr.n1info.com/

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...