SREDOVEČNE ŽENE...


nice_thoughts-instructive_stories-quotes-women
"Koji su prvi znaci sredovečnosti-ne mislim,naravno,na farbanje kose,nekoliko borica oko očiju,ni na podočnjake;sve se to da srediti.

Ne mislim ni na odraslo dete koje ti daje krštenicu,ali s kojom ionako više ne ideš nikuda.

Možda je znak sredovečnosti kada za svaku haljinu u prodavnici kažeš da je prekratka,čak iako ti noge izgledaju isto kao i pre deset godina,i kada su se minići u tvojoj garderobi podrazumevali,i kada si sa odbojnošću okretala glavu od haljina do kolena,koje su bile rezervisane za gospođe u godinama.

Znak starenja je kad pričaš o migrenama,bolestima i lošim vestima u novinama.Kada si bila mlada,čitala si samo vesele rubrike.

Znak starenja je kad u ponoć,prenaražena,zaključiš da moraš da ideš kući,ne zato što se pretvaraš u žabu,već zato što ujutru ustaješ rano,i što znaš da bajke više ne postoje.

Znak starenja je kad svoju omiljenu pesmu čuješ u liftu ili u čekaonici zubarske ordinacije.

Znak starenja je kad ti iz čista mira zasuze oči na Vitni Hjuston,na semaforu ili kada stalno ponavljaš da su svi muškarci isti.

Znak starenja je kad gledaš sa zanimanjem vremensku prognozu,rijaliti tv,i televiziju uopše,i kada ti je lepše da ostaneš kod kuće,nego da po kiši ideš u bioskop ili pozorište.Kada često čuješ sebe kako kažeš 'mrzi me.'

Znak starenja je kad si ubeđena da ti je dovoljno dve nedelje odmora,i kada stalno govoriš kako vreme brzo prolazi.Kad se žališ na buku u hodniku,kad zoveš komunalnu kad neko od tvojih mladiš komšija pravi buku.

Znak starenja je kad ti je uredna tašna,i kad u njoj postoji sve protiv iznenađenja-i kafetin i papirne maramice i rezervne najlonke.

Kad ti je frižider prepun salata i zelenog lisnatog povrća,i kada su ti najomiljenije rubrike u medijima one o zdravlju i kako ostati zauvek mlada.

Kada stariji članovi tvoje porodice bez ustručavanja pričaju masne viceve pred tobom.Kad prečesto kritikuješ sve oko sebe.Kad počneš da se žališ da te deca ne obilaze često,kad odjednom počneš da se interesuješ koliko bi u današnjim uslovima mogla da ti bude penzija za deset godina.

Kad ne dolazi u obzir da prespavaš na kauču,jer će suta da te odvaljuju leđa.

Kad prestaneš da nosiš farmerke jer te stežu,i kad više nemaš oči da primećuješ lepe ljude oko sebe.

Kada ti je pojam dobrog provoda-večera.Kada više voliš sedeljke nego žurke sa igranjem.Kada više voliš pre podne,nego veče.

I naravno,znak sredovečnosti je kad pokušaš da ubediš sebe da skoro ni jedna od ovih nabrojanih stavki,za tebe ne važi."

Piše: Mirjana Bobić-Mojsilović

Budi najbolja verzija sebe !!!