Piling za kosu: tretman koji svakako vrijedi isprobati

kratka_kosa-kosa_trendovi_kosa-masna_kosa-siva_kosa-kovrčava_kosa-piling
O pilingu tijela i lica već je ispisano toliko redaka da nije potrebno dodatno objašnjavati što točno ovaj ritual čini za našu kožu. Iako je riječ o tretmanu kojeg se uglavnom sjetimo za vrijeme nešto toplijih dana, on je itekako koristan u bilo koje doba godine. No, jeste li znali da za pilingom žudi i naša kosa, odnosno vlasište?

Baš kao što je potrebno s vremena na vrijeme osloboditi kožu mrtvih stanica kako bi se ona mogla što lakše regenerirati, ništa drugačije nije niti kada je u pitanju naše vlasište. Održavanje čistoće tjemena jedan je od koraka ka zdravoj i u potpunosti čistoj kosi, a iako to baš ne vidimo toliko očito kao na samoj koži, vlasište vrlo često postaje stanište brojnih naslaga koje se ne mogu tako jednostavno ukloniti bazičnom njegom koja uključuje šampon i regenerator. Na samom tjemenu kose nakon pranja vrlo često ostaje sloj prljavštine od proizvoda za stiliziranje i prirodne masnoće, stoga piling ovdje ima ključnu ulogu.

Njime vrlo lako možete napraviti detoksikaciju tjemena te omogućiti kosi da lakše diše, čime ćete dodatno potaknuti njezin rast, čineći ju snažnijom i sjajnijom. Ono što je važno jest pripaziti da niste pre grubi u njegovom korištenju, pogotovo ako imate osjetljivu kosu sklonu pucanju. Dovoljno je dva puta tjedno napraviti piling kako bi izvukli ono najbolje iz same kose, a u nastavku smo izdvojili proizvode s kojima se ovaj ritual itekako isplati! 
Oblepikha piling za kožu glave, Kérastase Chronologiste piling za kosu prije pranja

Sephora Collection Peppermint Hair Cleansing Salt Scrub, Kérastase Scrub Apaisant
fashion.hr
            

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO