CrossFit i slavni: Najpoznatiji celebrity koji vježbaju na ovaj sve popularniji način


Kao moderna fitness disciplina koja kombinuje rad na razvoju snage, eksplozivnosti i kondicije, CrossFit je već godinama vrlo popularan u SAD-u, te iz dana u dan osvaja sve više pobornika širom svijeta.

Među milionima osoba koje vježbaju na taj način, našao se i pozamašan broj slavnih osoba koje su u svijetu posebno poznate po izvrsnoj tjelesnoj građi. Mnogo je tu glumaca i glumica koji iza sebe imaju mnoštvo uloga i u samim akcionim filmovima. Tako se posebno može izdvojiti njih pet.

Kako vježba Superman da bi bio tako snažan? Ako je suditi prema Henryju Cavillu, odgovor je upravo - CrossFit. Ovaj vrlo uspješni holivudski glumac koji je imao tu čast da utjelovi lik Supermena u njegovom posljednjem izdanju, samom svojom praksom vježbanja CrossFita čini ogromnu marketinšku uslugu ovoj fitness disciplini. 
Slavni Brad Pitt iza kog je zaista impresivna lista uloga akcionih junaka, među kojima se posebno izdvajaju fantastično isklesani Ahilej (Troja) i Tyler Durden (Fight Club), svoju tjelesnu formu gradi i održava upravo kroz CrossFit.

Jessica Alba se prvi put susrela sa CrossFit filozofijom vježbanja zahvaljujući svom treneru koji je kasnije samo za nju osmislio kratke i vrlo efikasne treninge koji se mogu uklopiti u njen ispunjeni raspored dnevnih obaveza. Sve u svemu njena tjelesna forma kao majke dvoje djece koja je na pragu 40-ih, djeluje zaista nevjerovatno. Interesatno je da većina njenih treninga traju svega desetak minuta.

Čuveni Channing Tatum je jedan od slavnih muškaraca koji nisu tokom cijele godine prisutni u teretani, ali onda kada vježbaju, izvode to vrhunski. Upravo je prema njegovim izjavama CrossFit idealni način održavanja motivacije i zainteresovanosti za treninzima. 
Jason_Statham-crossfit-celebrity-vježbe
Kao jedan od najvećih akcionih glumaca, Britanac Jason Statham je neko ko dolazi iz gimnastike i borilačkih vještina, a uz tu podlogu, sasvim je očekivano da u teretani ne izvodi tipične treninge. Baš zbog toga Statham se izvrsno pronašao u CrossFitu koji kombinuje vježbe snage, eksplozivnosti i rada na brutalnoj kondiciji.
body.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...