6 znakova Zodijaka koji sami sebe krive za sve


U astrologiji postoje znaci koji sami sebi sude strože nego bilo kom drugom, a ovih 6 su najveći SAMOKRITIČARI.

Rak

Ljudi rođeni u znaku Raka dosta vremena provode prepuštajući se mislima o tome šta nije ili šta jeste u redu s njima. Poremećaji ishrane redovno se pojavljuju kada je ovaj znak u pitanju. Pitaju se hrane li se dovoljno zdravo ili je li im kilaža prihvatljiva. Rak ne sluša kritike, ne vjeruje u tuđa mišljenja, samo u vlastita. Vrlo brzo sam sebe strogo osudi jer je ‘ONO ŠTO NE ŽELI DA BUDE’.

Ribe

Ribe žele da je uvijek sve savršeno, a kada nije, pretpostavljaju da je sve loše što se događa njihova krivica. SAMOSAŽALJENJE nije strano Ribama, a sve proizazi iz duboke želje i potrebe da sude i sebi i drugima. Ribe pronalaze utjehu u samosažaljenju i osjećaju beznadežnosti.

Djevica

Djevica prolazi kroz život tako što vuče tonu krivice za sobom, bez obzira na to šta je učinila. Djevice se pretjerano osuđuju kada misle da su se razočarale u nekog. Tada počinje ‘VRTLOG KRIVICE’ pun mržnje prema sebi. Kada Djevica osjeti da je pogrešila, možete se oprostiti od nje jer će se prepustiti samosažaljenju i lizanju vlastitih rana.

Vaga

Vaga se najviše fokusira na izgled, a kada je nezadovoljna onim što vidi u ogledalu, obično to kaže tako da cijeli svijet zna. Vage se nikad ne osjećaju samouvjereno kada je u pitanju njihov izgled pa tu nesigurnost nadoknađuju tako što laskaju svima oko sebe. Žestoki su samokritičari i koriste govor mržnje kako bi prolazile kroz život.

Bik

Rođeni u ovom znaku predstavljaju najpouzdanije ljude na planeti. Ironija je u tome što su oni i NAJNEUROTIČNIJI. Bik nikada nije zadovoljan svojim izgledom, čak i kada izgleda savršeno. Ovaj nedostatak samopoštovanja povezan je samo s fizičkim izgledom jer su u svim ostalim područjima prilično samouvjereni.

Jarac

Budući da Jarac zna šta je dobro, a šta ne, procjena i osuđivanje dolaze brzo i bijesno i uvijek prvo osuđuju sebe. Ne vole da griješe i ne vole da priznaju da su pogriješili. Oni imaju visoko mišljenje o sebi pa kada pogriješe polude i sve svoje argumente koriste da bi povrijedili isključivo sebe.
haber.ba

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!