Mini sukulenti: Najslađe sobne biljke koje smo ikad vidjele


Upoznaj svoje nove najdraže sićušne biljne prijatelje

Ponekad nabasamo na stvari za koje nismo ni znale da nam trebaju, ali jednom kada se pojave u našem životu - ne možemo ni zamisliti kako smo prije živjeli bez njih.

Za neke ljude, ovo je možda kućni ljubimac ili neki elektronički gadget, a za nas - to su mini sukulenti. Jednom kada vidiš ove sićušne zelene sobne biljčice - i ti ćeš biti opsjednuta, garantiramo.
Mnoge vrste sukulenata prirodno su male, ali ove 'baby' verzije praktički su veličine palca. Da je ovo postao trend u svijetu sobnih biljaka, dokazuje i pozamašan broj objava na Instagramu, trenutno na ovoj društvenoj mreži postoji preko 16 tisuća objava koje uključuju hashtag #minisucculents.
Jedna od možda najljepših kolekcija dolazi od ljubiteljice biljaka i umjetnice BecceStevens koja već dvije gdoine stvara ova minijaturna remek-djela.
"Kao umjetnica, uvijek sam bila inspirirana prirodom i biljkama. Također volim i male stvari. Kada sam otkrila da možeš 'prenijeti' minijaturni sukulet od jednog lista - zaljubila sam se u ovu ideju. Ima malo posla dok ne pohvataš cijeli proces, ali on je toliko zabavan da je stvaranje i dijeljenje ovih sićušnih aranžmana postao moj najdraži hobi", rekla je Becca za bhg.com.
Njezin Instagram uključuje brojne preslatke dizajne, poput božićnog drvca i minibundeve kao posude, ali njezin najdraži je definitivno jedan od najjednostavnijih:

"Posadila sam savršeni mali sukulent koji je jedna od mojih najdražih verzija, pronašla sam sićušnu šalicu za čaj, dodala malo mahovine i to je to. Osmjehnem se svaki put kad vidim tu fotografiju."

Iako su njezini aranžmani predivni, Becca ističe kako ne traju vječno. Objasnila je kako uživa u aranžmanima nekoliko mjeseci i zatim ih posadi u veće posude kako bi nastavili rasti.
Nažalost, ona ne prodaje svoja mala remek-djela, ali na popularnoj stranici Etsy pronašle smo preslatki brend TierraSolStudio koji izrađuje mini keramičke posudice i prekrasne mini sukulente, pa svakako baci pogled na njihovu online trgovinu.
zena.ba

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!