Bradati ili ne? Kakve muškarce žene zaista više vole?


Kada je riječ o privlačnosti, sve ovisi o osobnom ukusu, ali statistika se pozabavila i ovim pitanjem. Nova studija bavila se pitanjem jesu li ženama atraktivniji muškarci s bradom ili bez nje, a istraživači su ovom prilikom došli do jednog zanimljivog otkrića, piše CNN.

Žene prirodno privlače najmuževniji muškarci, a muškarce privlače najženstvenije žene, a razlog za to krije se u podsvjesnoj želji za što boljim reproduktivnim materijalom.

Kod muškaraca muževnosti doprinose visina, mišićavost i brada.

Studija iz 2013. godine bavila se pitanjem jesu li ženama privlačniji muškarci s bradom ili bez nje i bolje su prošli oni koji su je imali. Najprivlačniji su im bili muškarci s mnogo brade, dok su oni s uređenom bradom i obrijani manje atraktivni nježnijem spolu.

I u ovoj novoj studiji muškarci s muževnijim licem i s bradom bolje su prolazili od onih s nježnim crtama lica i obrijanih. Rezultati su bili isti i u grupi žena koje su tražile kratku vezu i u grupi onih koje su tražile nešto ozbiljnije.

Pokazalo se da široka vilica, izražene obrve i brada najviše privlače žene.

Ipak, one žene, koje se boje ušiju, krpelja i buha, smatraju bradu neprivlačnom. Studija je otkrila da one pripadnice nježnijeg spola kojima se gade klice i paraziti više vole muškarce bez brade, nesvjesne da ih brada odbija zbog straha koji imaju.

U evolucionarnoj teoriji ovo ima smisla. Smatra se da su ljudi evoluirali i da imaju manje dlaka na tijelu djelomično i zbog toga što se tako smanjuje rizik od nošenja parazita, koji su prenositelji bolesti.
index.hr

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!