Antoniju Banderasu smiješi se prvi Oscar! Briljira u filmu Pedra Almodovara, ovih 9 stvari o njemu (možda!) niste znali…


Nakon što je lani izašao film ‘Tuga i slava’ redatelja Pedra Almodovara, Antonio Banderas još jednom je potvrdio kako zaista zaslužuje status jednog od najboljih glumaca Hollywooda. Riječ je o izrazito umjetničkom filmu visoke estetike koji govori o umjetnosti, i to posve na umjetnički način, zrcaleći u filmskom jeziku sve najbolje i najljepše od likovnih umjetnosti, glazbe i glume.

 Španjolski kandidat za nagradu Oscar, 59-godišnji Antonio Banderas, u filmu utjelovljuje Salvadora Malla, filmskog redatelja koji fizički propada, navuče se na heroin kako bi ublažio tjelesne boli te se upušta u homoseksualnu vezu s muškarcem.

U filmu njegovu majku glumi Penelope Cruz, a njegova izvrsna izvedba donijela mu je nagradu na festivalu u Cannesu 2019. godine te je osvojio i Europsku filmsku nagradu. Također, nominiran je za prestižnu nagradu Oscar u kategoriji najbolji glavni glumac. 
Osim što na velikim ekranima igra osebujne likove, glumac i u vlastitom privatnom životu krije zanimljivosti koje o njemu mnogi ne znaju.

Iskopali smo 9 činjenica o Antoniu Banderasu koje će vas iznenaditi, ali i oduševiti…

1. Njegovo puno ime je José Antonio Domínguez Banderas. Iako od oca nosi prezime Domínguez, za svoje umjetničko ime odabrao je majčino Banderas.

2. Kao dijete, današnji glumac želio je biti profesionalni nogometaš, a taj san je otišao u zaborav kad je s 14 godina slomio nogu. 
3. 1996. godine magazin People uvrstio ga je među 50 najljepših ljudi na svijetu.

4. Madonna je glavni krivac za njegov uspjeh u Hollywoodu. Ona ga je 1991. predstavila važnim ljudima dok je još jedva govorio engleski.

5. Glumica Melanie Griffith ima tetovirano srce s Banderasovim imenom na desnoj ruci.

6. Posudio je glas Mačku u čizmama u svim nastavcima animiranog filma ‘Shrek’.

7. Nakon što se proslavio kao holivudski glumac, Banderas je lansirao svoju liniju parfema. 
8. Njegov materinji jezik je španjolski pa mu izgovor engleskog jezika nije najbolje išao. Stoga je morao pohađati fonetske vježbe kako bi mogao dobiti uloge u filmovima.

9. Antonio ima 23-godišnju kći Stellu s bivšom suprugom i glumicom Melanie Griffith, s kojom je proveo u braku punih 19 godina. Ona se na filmskom platnu pojavila s majkom u Banderasovom redateljskom prvijencu Crazy in Alabama 1999. godine.
cover.style

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!