Uz samo deset minuta jutarnjeg treninga osjećat ćete se puni energije cijeli dan


Teška buđenja sa osjećajem umora i nakon dovoljna sna vrlo lako možete razbiti sa nekoliko vježbi uz koje ćete se osjećati vedro i ispunjeno energijom tokom cijelog dana.

Kao što je važno da naviku ispijanja jutarnje kafe na prazan želudac zamijenite zdravim sokom ili smoothijem, tako i vježbanje stavite ispred neaktivnosti ili lijenosti, savjetuju fitness stručnjaci.

Njemačka fitness instruktorica i manekenka Pamela Reif ističe kako je veliki ljubitelj jutarnjih vježbi koje joj poput najjače kafe daju energiju za odličan početak dana.



Desetominutni jutarnji program koji ona praktikuje nije previše intenzivan, a pruža vam sjajno sagorijevanje i istezanje tijela.

“Ne treba vam nikakva oprema, a ni puno prostora. Ukoliko vam treba pauza tokom vježbanja, uzmite je, ali samo nemojte odustajati”, poručuje Reif.

Video na njenom kanalu snimljen je u punoj dužini, što znači da doslovno možete pratiti sve vježbe koje ona radi, a uključuju razne čučnjeve, skokove, plankove, sklekove, istezanja…

Kao i brojni drugi treneri, Reif ističe da je jutro savršeno vrijeme za vježbanje. Ako želite trenirati redovno, najbolje je da to bude prva stvar koju radite kada ustanete.

Uz jutarnje vježbe ubrzavate metabolizam koji ostaje u stanju ubrzanja i po 24 sata. Jutarnje vježbe regulišu apetit, povećavaju vašu koncentraciju, daju vam više energije, a za Reifin desetominutni program dovoljno je da ustajete samo pola sata ranije iz kreveta.
zene.ba

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO