Prirodno i jeftino! Postoji doista dobar razlog zašto bi si svaki tjedan trebala utrljati jedno jaje u kosu


Bore, polaganiji metabolizam, iznenadni bolovi i poteškoće – sve su to simptomi starenja. Jedan od znakova koji najviše mrzimo jest činjenica da nam kosa postaje tanja (ponekad i ispada) te se s time moramo boriti već od 30-te godine. Folikule kose brže umiru, a to znači da nova kosa polakše i rjeđe raste. I neće nam izrasti toliko dugačka kao nekada.

Postoje bezbrojni šamponi, kreme i drugi kemijski proizvodi koji nam obećavaju fenomenalnu kosu, ali u pravilu su jako skupi i često ne funkcioniraju kako treba. Na sreću, postoje potpuno prirodne i jeftine mogućnosti za stimulaciju rasta kose.

Rješenje
S ovom prirodnom te domaćom mješavinom možeš postići sjajne rezultate ako ćeš je nanositi na kosu svaki tjedan. Mješavina ima samo tri sastojka (prirodna!) te je možeš vrlo jednostavno spraviti kod kuće. Doduše, treba ti malo strpljenja – rezultati će biti vidljivi tek nakon dva ili tri mjeseca.

Potrebno ti je:
• 2 žlice suncokretovog ulja
• 1 žlica meda
• 1 žumance
• kapa za tuširanje

Priprema:
Pomiješaj sva tri sastojka u posudi te nanesi na kosu i vlasište. Stavi na glavu kapu za tuširanje te ostavi mješavinu da djeluje. Potom temeljito operi kosu prirodnim šamponom (ili barem s nekim koji ne sadrži sulfate) – manje je agresivan te je puno bolji za tvoju kosu. Svaki tjedan u točno određeni dan ponovi isti postupak i kosa će ti uskoro biti vidljivije deblja.
miss7.24sata.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...