Evo što će se dogoditi ako narežete luk, stavite ga u čarape i tako prespavate noć


Naša koža apsorbirat će sve što na nju stavimo, to znamo, zar ne? Sve što na kožu nanesemo ne djeluje samo površinski nego prodire u organizam pa tako treba biti oprezan s proizvodima koje nanosimo, ali jednako tako preko kože možemo i pozitivno utjecati a naše zdravlje. A to vrijedi i za tabane. Ili - posebno za tabane. U kineskoj medicini posebno se stimuliraju točke na tabanima jer oni su preko živčanog sistema u direktnoj vezi s našim unutarnjim organima.

Detoks kroz tabane
Luk je povrće iz porodile alliuma, a većinu aktivnih komponentala luka čine sumporne komponente, te flavonoidi, posebno kvercetin. Sumpor pomaže pri sintezi važnih metaboličkih posrednika kao što je glutation (GSH), jedan od tjelesnih najvažnijih antioksidansa. Kvercetin pak jača imunitet, a kad se ova dvojica udruže moćni su saveznici koji pomažu u prevenciji bolesti bubrega, te smanjuju rizik od raka dojke i raka prostate. Luk čisti i krv od toksina (fosforna kiselina je za to zaslužna) što je dokazano mnogim studijama i ima mnoge druge dobrobiti za zdravlje pa ako ga staviš na tabane može biti vrlo koristan pročistač krvi.

Zbogom prehlado, zbogom neugodni mirisi
Primjena je jednostavna - nareži luk na tanke kričke, stavi ga na dno čarapa, navuci čarape na noge i tako provedi noć. Svejedno je koju vrstu luka upotrijebiš, crveni, ljubičasti ili srebrenac, a možeš sve to napraviti i s češnjakom - učinak je gotovo isti, a važno je znati da ovo neće nimalo remetiti tvoj san, dapače. Sjećaš li se bakina savjeta da spavaš s prepolovljenom glavicom luka pokraj uzglavlja ako si prehlađena? Otčepit će ti nos.

Ulazeći u tvoje tijelo, a zbog sposobnosti da ubija bakterije i klice I luk i češnjak su među namirnicama koje su prirodni antibiotici) luk na stopalima će ti pomoći da se brže riješiš gripe i prehlade, a učinit će i ono najlogičnije, djelovati na tvoja stopala - riješiti te neugodnog mirisa nogu. Inače, refleksolozi koji kažu da je u našim tabanima 7000 živčanih završetaka uvjereni su u ovu metodu, a ovaj moćan "električni krug" može biti stimuliran.
miss7.24sata.hr

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO