Domaće maske za kosu


Kako pripremiti i naneti domaće maske za kosu? U drogerijama ćete pronaći proizvode koji će udovoljiti potrebama svih tipova kose. Možete odabrati njihovu konzistenciju, miris i svojstva u skladu sa vašim željama i potrebama. Pa zašto onda pripremati domaće maske za kosu? Najmanje tri razloga nam padaju na pamet odmah. Pre svega, one su jeftinije od kozmetike dostupne u prodavnicama. Za mnoge od nas mnogo je važnije da su efikasnije od gotovih proizvoda. One će se nositi sa mnogim problemima, hraniti i obnoviti oštećenu kosu. Nedostatak parabena i drugih sastojaka koji negativno utiču na vlasište takođe je značajan. Kada pripremate maske za kosu kod kuće, odlučujete sami o njihovom sadržaju.

Domaća maska za gubitak kose
Naše bake i majke mislile su da je najefikasniji lek protiv gubitka kose maska od jaja bogata proteinima. Da biste je pripremili, jednostavno pomešajte dve jaja sa malo maslinovog ulja i limunovim sokom. Takođe možete dodati nekoliko kapi ricinusa. Drugi recept zasnovan je na mešanju jaja sa hranljivim medom. Spas za one koji se bore sa gubitkom kose je i ispiranje pivom, limunovim sokom ili sirćetom.Maska koja će vašoj kosi dati sjaj
Izgubljeni sjaj vratiće kosi maska od avokada i kokosovog mleka. Pomešajte voće i dobijenu masu pomešajte sa kokosovim mlekom. Tekstura domaće maske za kosu treba da liči na šampon. Nakon 20 minuta nanošenja, masku isperite toplom vodom.

Maska širokog spektra
Izmešajte pola malog jogurta i jaje. Zatim dodajte bananu koja će obnoviti prirodnu zaštitnu barijeru vlasišta i kose. Na kraju, ako imate suvu kosu, dodajte vitamin E.

Domaća maska za oštećenu kosu
Aloja ima veliku volju za preživljavanjem bez obzira na spoljašnje uslove. Sok ove biljke podržava regeneraciju, što vredi koristiti u kućnim maskama za oštećenu kosu. Pomešajte pet listova aloe sa jednom kašikom meda, dve kašike maslinovog ulja i 1/3 šolje tople vode. Nakon nanošenja smese na kosu, umotajte je folijom i peškirom. Ostavite 30 minuta. Ne samo da će obnoviti oštećene pramenove, već će i ublažiti iritaciju vlasišta. 
zenskimagazin.rs

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!