Kurkuma, ananas, tamna čokolada... Zdrave alternative popularnom aspirinu


Aspirin je već desetljećima popularan stanovnik kućnih ljekarni. Za njim najčešće potežemo kad pretpostavljamo da bi se mogli razboliti...

Aspirin se prvi puta pojavio u ožujku 1899. godine, a ubrzo je postao svjetski standard protiv glavobolje, bolnih udova, vrućice i raznih upala. Preporučuje se i kao prevencija od srčanog udara.

Na žalost, postoje i nuspojave svakodnevnog uzimanja ove tablete, a neke od njih su mučnina, vrtoglavica, povraćanje, žgaravica...

Ako ne želite svakog dana "gutati" tablete, u nastavku teksta donosimo neke zanimljive alternative ovom lijeku, objavljene na portalu healthdigezt.com. Ipak, prije nego pročitate, važno je nastaviti piti ovaj lijek ako vam je liječnik tako rekao.

ĐUMBIR
Svi znamo da čaj od ove biljke olakšava mučnine, probavne probleme i bol u trbuhu, ali jeste li znali da može smanjiti rizik od srčanog i moždanog udara?Možete računati da će vam pomoći poput aspirina u smirivanju boli.

KURKUMA
Zbog činjenice da je zapravo povezana s đumbirom, možete računati i na čaj od kurkume kao pomoć ako odbijate korištenje aspirina.

Kako nutricionistica priprema zimska variva? Otkrila nam je nekoliko trikova

KAMILICA ILI LAVANDA
Ne, čaj od kamilice ili lavande ne može razrijediti krv, ali može vam pomoći u rješavanju nečega što može povećati rizik od srčanog ili moždanog udara: prevelike količine stresa. Osim što ga možete konzumirati putem čaja, možete računati i na pomoć ulja od lavande ili kamilice koji će vas umirit ako ste pod stresom.

ANANAS
Bez obzira gdje živite, svjež ili u obliku soka, ananas je dostupan svima. Sadrži bromelain, enzim za kojeg je znanost potvrdila da pomaže kod smirivanja boli, upala i sprječava nastanak krvnih ugrušaka.

MASNA RIBA
Možda naziv ne zvuči zdravo, ali masne ribe su ustvari dobre za vaše srce. Prepune su omega 3 masnih kiselina koji sprečavaju nastanak plaka na krvnim žilama. Odaberite između skuše, lososa, sardina, pastrmka ili tune.

ORAŠASTI PLODOVI I SJEMENKE
Ne brinite ako ste vegetarijanac, jer također možete dobiti dobre količine omega-3 masnih kiselina iz oraha, badema, pekana, sezamovih sjemenki, lanenih sjemenki, sjemenki bundeve i drugih. Avokado i maslinovo ulje također sadrže dobre količine omega-3 masnih kiselina.

TAMNA ČOKOLADA
Vjerovali ili ne, ovo slatko zadovoljstvo može vam pomoći da smanjite rizik od stvaranja krvnih ugrušaka, kažu zdravstveni stručnjaci.

VOĆE I POVRĆE
Redovito dodavanje obrocima svježe voće i povrće je dobro za zdravlje vašeg srca i ostatka kardiovaskularnog sustava.
ordinacija.vecernji.hr

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!

Nema komentara:

Objavi komentar