Jeste li znali da postoji parfem za pletivo?


I Love Mr Mittens jedan je od omiljenih modnih brendova koji se bave izradom pletiva, a još prije nekoliko godina, kada je prvi put došao u centar pažnje, osvojio nas je svojim krupno pletenim i bogatim kardiganima i puloverima.

Možda se sjećate da je prvi masovno prepoznatljiv kardigan brenda bio onaj vuneni s velikim puf rukavima, izveden u niz pastelnih nijansi na koje je imuna ostala malo koja trendseterica.

Brend s bazom u Belgiji nastavio je kroz godine nizati odlične kolekcije i u svoju ponudu postepeno dodavao i neke sasvim nove modele i stilove, a svojom kreativnošću posebno se istakla Stéphanie Caulier, belgijska dizajnerica koja stoji iza brenda I Love Mr Mittens i koja se bavi ručnom izradom ovih pulovera. 
Kao velika obožavateljica šivanja i pletenja, Stéphanie je zaključila kako nije dovoljno samo kupiti svoj novi omiljeni pulover od vune, već treba i brinuti o njemu, održavati ga i tako mu produžavati vijek trajanja.

U tu svrhu predstavila je i nekoliko dodataka za svoje pletivo, a uz I Love Mr Mittens češalj za vunu, tu je i brendov parfem osmišljen upravo za najdraže pletene komade.

Imajući na umu da vunu nije jednostavno, a ponekad ni preporučljivo prati, Stéphanie je u saradnji s kompanijom Marie-Stella-Maris predstavila Eau de Lavande. Ova jedinstvena saradnja, dovela je dva brenda do idealnog rješenja za osvježenje pletiva, i to u obliku nježnog i prirodnog spreja koji vašim omiljenim puloverima i kardiganima daje na svježini.

Sami miris baziran je upravo na svježini i mekoći cvijetova lavande u rano jutro, a prirodna formula ovog parfemskog spreja ne samo da daje lagani miris odjeći koju nosimo, već i uklanja one neželjene.


I Love Mr Mittens parfem za pletivo prodaje se po cijeni od 12 eura i možete ga nabaviti posredstvom stranice www.ilovemrmittens.com.
ljepotaizdravlje.ba

Vaša destinacija za najnovije modne trendove, horoskop, ukusne recepte, zdraviji i ljepši život i još mnogo toga jer #MItoTAKO