Kendall Jenner: Dva nadrealna minuta u modnom vremeplovu


U čemu je tajna Kendall Jenner? Jasno, ona je vlasnica najunosnijeg rijaliti porekla i sve brojke vezane za nju su impozantne: visina od 180 cm, 116 miliona Instagram followera i pozamašni honorari koji su joj doneli čelnu poziciju na Forbesovoj listi najplaćenijih modela. Iako niko ne spori da joj je "big break" u modelingu doneo nenadmašni poslovnih instinkt momadžerke Kris Džener, ono što ju je u tradicionalno prevrtljvom modnom svetu održalo se jedino može podvesti pod nedokučiv pojam "faktor X".

Kendall nas je do sada gledala sa nebrojenih naslovnih strana, među kojima je i sveti gral tj. septembarski američki Vogue, ali ništa od toga se ne bi desilo da nije fantastične moći transformacije zbog koje je muza kreatorima najpoznatijih modnih kuća.

Među njima je i Reserved, poznat po elaborativnim modnim filmovima koji u stopu prate neverovatan niz (ne)krunisanih glamazonki. Nakon što su u fokusu bile Kate Moss, Cindy Crawford, Adwoa Aboah i Irina Shayk, poljski modni brend je obrnuo igricu najambicioznijom kampanjom do sad čija je zvezda upravo Kendall.

Uprkos tome što je poznata na svim krajevima planete gde možete da platite kablovsku, Kendall je oduvek želela da pokaže svoj talenat za glumu, što joj je konačno pošlo za rukom u ovoj kampanji. Sve počinje sasvim jednostavno sa tipično italijanskim pozdravom: "Ciao Kendall", na koji ona uzvraća u maniru devojke koja u isto vreme zna da bude kraljica piste i društvenih mreža. U videu, koji režiserski potpisuje Gordon Von Steiner, Kendall se transformiše u neke od najblistavijih vedeta kultnih italijanskih filmova, pokazujući da je sa glumom "na ti" dok pleše, zavodi i flertuje sa kamerom. 
U ovom suptilno nadrealističkom modnom filmu ništa nije onako kako očekujemo da će biti, već je deset puta bolje. Već u prvom trenutku se slikom selimo u baroknu italijansku vilu u kojoj Kendall sanjari o tome šta bi bilo da se nađe u cipelama svojih omiljenih filmskih heroina. U jednoj sceni ona je italijanska aristokratkinja, praiskonska IT girl, a već u sledećoj poludela retro cura koja pleše bez prestanka. Imamo priliku da je vidimo kao mladu buntovnicu sa početka devedesetih i sirenu koja pliva u ogromnom akvarijumu. 

Dva minuta modnog raja ne bi bili to što jesu da stilista kampanje Jacob K nije fenomenalno iskoristio ključne komade jesenje RESERVED kolekcije da pokaže sve moguće stilske pravce i modne opsesije dostojne ikone Generacije Z. Kendall i Jacob su već radili zajedno i to upravo na naslovnoj strani za italijansko izdanje Voguea iz februara ove godine. Dokazujući da iza svakog supermodela stoji superstilista, njih dvoje su za ovu kampanju iskoristili najbolje od najboljeg jesenje mode. Kendall ima stajling koji grmi, ali hajde da vidimo kako su te krasne krpe kroz vremeplov stigle u aktuelnu modu i zašto su tu.

Lingerie top iz četrdesetih

Kratki bustier top ispod voluminoznog kaputa, u kombinaciji sa kožnom suknjom, epitom je tough girl izgleda. Danas kada je moda dobrano odmakla od bilo kakve stidljivosti, ali dok se u svetu promenjenom #metoo pokretom svesno distancira od banalnog seksepila, ovo je prava mera zavođenja.

Smerna suknja iz šezdesetih

Premda ovaj look dominantno asocira na eru kad se igrao tvist, podjednako je relevantan i danas. Štaviše, suknja ovog kroja je hero piece sezone jer osim u svom autentičnom stilskom okrilju se odlično nosi i uz majicu i patike.

Voluminozna bluza iz osamdesetih

Kao sirena u Reserved filmu, Kendall nosi bluzu floralnog motiva koja uopšte ne bi bila van konteksta tokom neke scene iz Dinastije gde Aleksis gura Kristal u bazen. Međutim, ove godine se takva bluza, umesto uz velike minđuše i još veću kosu, nosi potpuno lišena svakog grandeura decenije pohlepe (kako se žargonski nazivaju osamdesete). Kendall je ovde dokaz da je jedan komad inspirisan tom dekadom sasvim dovoljan.

Choker iz devedesetih

Grunge više nije pitanje trenda, niti se za njega može upotrebiti termin "rivajvl". Grunge je u 2019. legitiman modni žanr onoliko koliko je bio pre četvrt veka, a možda i još više baš kao i njegov ušminkani ekvivalent "glunge" nastao od kovanice glam+grunge. Ono što je Tiffany prsten za udavače, choker ogrlica je za sve grunge devojke.

noizz.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...