Ako putujete u Veneciju morate se pridržavati ovih pravila


Venecija, jedan od najromantičnijih i najljepših gradova Europe, idealna je destinacija za vikend putovanje s partnerom ili prijateljicama. Poznat po svojoj bogatoj povijesti, prekrasnim trgovima, mostovima i kanalima, ovaj grad oduševljava svakoga tko ga posjeti. U Veneciji možete uživati u dugim šetnjama i na taj način istražiti njene slikovite ulice, vidjeti odlične muzeje, voziti se gondolom i probati ukusna jela talijanske kuhinje. A iako i sami Venecijanci znaju koliko je njihov grad poseban te da od turizma itekako zarade, prenapučenost im predstavlja veliki problem. Naime, grad ima 55 tisuća stanovnika, a dnevno ga posjeti čak 60 tisuća ljudi. 
Gradske vlasti zbog toga su uvele niz pravila kojih se trebate pridržavati jer biste mogli dobiti novčanu kaznu.

Naime, u Veneciji se ne smije naslanjati na izloge trgovina i ležati na klupama, a piknik na javnim mjestima možemo zaboraviti. Novčana kazna se riskira zbog hranjenja golubova ili kupovanja od uličnih trgovaca. Zabranjeno je ispijanje alkohola na ulicama poslije 20 sati, kao i kupanje u kanalima. Na mostovima nije dopušteno zaustavljanje ni ostavljanje ‘ljubavnih lokota’ kao što je to običaj u nekim drugim gradovima poput Pariza. 
Šetnja gradom u kupaćem kostimu ili bez majice također je strogo zabranjena. Ako grad želite istražiti biciklom, imajte na umu da ga kroz centar ne smijete voziti, pa čak ni gurati.

Možda vam zvuči pretjerano, ali cilj svih ovih pravila je očuvanje grada pa ih imajte na umu idući put kad ćete za putovanje odabrati ovaj biser sjevernog Jadrana.
journal.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...