Uspoređujete li se sa drugima? Nemojte!


Uspoređujete li se sa drugima? Sa kime i zašto?
Koga ste si postavili za mjerilo što je u redu, a što nije?
Od koga se osjećate boljim, a od koga lošijim?
I na kraju, što vam to donosi?

Čemu ta potreba za rangiranjem? I kako uopće znamo je li zaista nekom drugom bolje ili gore nego nama?
A da ne pričam o uvjerenju da se trebamo držati sredine i biti prosječni…

Zašto? Tko je postavio normative? I šta je uopće normalno? Ono čega ima najviše?
Ufff, ne bih rekla.

Jer da je to istina, svi bismo se rodili identični i u skladu sa time vodili iste živote. Ne bi bili stvoreni ovako drugačiji jedan od drugih, svatko od nas poseban na svoj način, individua za sebe.
Pa svi imamo različite otiske prstiju! Nije li nam i time priroda željela reći da smo jedinstveni svaki za sebe? Da nema istog, prosjeka…

Smatram da smo sa namjerom rođeni ovako različiti. I da nas to uspoređivanje sa drugima samo udaljava od samih sebe. Od vlastitog i posebnog JA. Jer bolje je biti original kakav si rođen da budeš, nego ne znam kako dobra kopija! U tome nema sreće i ispunjenja.

Da, istina je, svi živimo u nekakvim sredinama i zajednicama i trudimo se uklopiti. I to je ok. Ali ne zaboravimo da buket čini mnoštvo različitog cvijeća, svakog prekrasnog na svoj način.
Zato budite najljepši i najbolji što možete biti. Zbog sebe i za sebe. Jer takvi ćete doprinijeti još ljepšem buketu.

Zasjajte u svom posebnom sjaju, njegujte ono što vam donosi osmijeh na lice i radost u srce. I onda nećete imati potrebu za uspoređivanjem. Nećete se osjećati loše, jer mislite da je netko bolji od vas ili pak u drugoj krajnosti imati lažnu nadmoć na drugima. Jer vas neće to ni zamarati. Nećete imati ni vremena razmišljati o drugima na taj način.
A znate zašto? Jer ćete biti zadovoljni sobom i svojim životom, presretni u svojim posebnim iskustvima! Istinski ispunjeni svojom vlastitom svrhovitošću!

I jedini motiv će vam biti kako da sutra budete još bolji!
Ali ne od drugih, već od samih sebe danas.
suncanastrana.wordpress.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...