Proredite odlaske na kozmetičke tretmane uz pomoć ovih namirnica!


Želite da što ređe posećujete kozmetičara? Obratite pažnju na ove namirnice!

Dugo smo pričali o činjenici da izbalansirana i pravilna ishrana pomaže u održavanju telesne težine, podržava zdravlje organizma i uopšte figure.

Međutim, pravilna ishrana utiče i na stanje naše kože i kose, jer su odraz našeg unutrašnjeg stanja organizma. Prvo što treba da zapamtite o pravilnoj ishrani kože je da se odreknete slatkiša i ne preterujete sa slanim obrocima. Ovi proizvodi izazivaju upalu i crvenilo na koži i dehidraciju. Lekovi poput analgina, aspirina i drugih, takođe, ne treba uzimati obilno. Oni čak mogu da izazovu i rak kože. Važno je jesti prirodne proizvode - u nastavku ćemo o tome razgovarati.

Proizvodi sa vlaknima

Hrana bogata vlaknima pomaže u poboljšanju zdravlja creva, mikroflore, a samim tim i stanja kože. Obratite pažnju na ove proizvode:    
Krastavci    
Paradajz    
Cvekla    
Šargarepa
Maline    
Kupina    
Špargle
Kivi    
Kruška (bez kore)    
Celovite žitarice
Hlorogeni proizvodi
Hlorogena kiselina ubija Ešerihiju koli, pa čak i herpes. Može se naći u kafi, artičokama, krompiru, jabukama i patlidžanima.

Masna riba
Vrste masnih riba poput lososa, tunjevine, pastrmke sadrže Omega 3. To je moćan antioksidans koji podržava kolagen u našoj koži i čini je zdravijom i čvršćom.
cosmopolitan.rs

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!