Pogreške koje činite prilikom skidanja šminke


Kako biste se u svojoj koži osjećali dobro ona mora biti zdrava i njegovana, ali užurbani način života nerijetko nam ne ostavlja dovoljno vremena kako bi njezi posvetili dovoljno pažnje. Naime, većina žena koristi make up na dnevnoj bazi te bez obzira na to koliko je on lagan, valja ga odstraniti temeljito kako bi se izbjegle neugodne nuspojave.

Jedan od najčešćih razloga nastanka prištića, čepljenja pora ili naglog pogoršanja generalnog stanja kože je loše odstranjivanje šminke. Kako bi koža disala te imala prostora za regeneraciju potrebno je u punosti ukloniti šminku no usprkos tome nerijetko taj segmenat stavljen je postrani ili sveden na minimum. Polovično odstranjena šminka može voditi ka upalnim procesima, a  jedna od najčešćih pogrešaka prilikom skidanja je korištenje vlažnih maramica. Ovaj proizvod doista odstrani šminku no samo naizgled jer su ostatci ostali u porama koje će se vrlo brzo začepiti. Iako praktične, maramice ne bi trebale biti glavni preparat koji koristite za odstranjivanje te bi njihovo korištenje trebalo biti svedeno na minimum.

Sljedeća vrlo česta pogreška tiče se intenziteta odstranjivanja šminke. Pod ovim se podrazumijeva da licu trebate pristupiti nježnim pokretima i zaboraviti na grubo trajanje kako bi se što prije riješili šminke. Grubim pokretima 'trgate' kožu lice te se može pojaviti crvenilo, osipi i slična oštećena, a možemo se složiti kako je to nešto što definitivno želite izbjeći. Nadalje, ručnik koji koristite treba biti odvojen od onog koji koristite za brisanje ruku. Nije tajna kako su upravo ruke plodno tlo za bakterije stoga ih što manje pokušavajte prenijeti na lice, odnosno vodite računa o tome da koristite dva zasebna ručnika koja redovito mijenjajte onim svježim. Skidanje šminke je jednostavan proces, ali mu valja pristupiti ozbiljno jer samo tako vaša koža će biti podatna, zdrava i sjajna.
fashion.hr

JOURNAL DE LUXE... AUTENTIČAN. PROVOKATIVAN. PRIČA ZA SEBE!