JESEN U LONDONU: Jedinstveno iskustvo!


U ovom modernom svijetu, u kojem tehnologija napreduje iz dana u dan, ništa nas ne mijenja toliko kao nove mogućnosti koje tom tehnologijom dobivamo. London je savršen primjer te tvrdnje i čvrst dokaz. Nekada, kada dođete u London, na ulicama ste mogli vidjeti ljude s modernim kišobranima i klasičnim elegantnim šeširima, dok je ta slika sada promijenjena pa ste okruženi ljudima koji užurbano hodaju ulicama ove metropole, s najnovijim iPhone modelima u rukama.

One čuvene telefonske govornice jarko crvene boje, koje su jedan od glavnih simbola ovog grada, sada opstaju samo u centru, u kojem se vrzma najveći broj turista. Njihova je jedina funkcija, po svemu sudeći, biti savršen londonski dekor za turističke fotografije. Kao i sva druga velika mjesta i gusto naseljeni gradovi, London je grad koji živi brzo i mijenja se brzo. Ta perspektiva promatranja jednog grada vrlo je zanimljiva, jer njegova promjena zapravo predstavlja promjenu i napredak čovječanstva. 
London je mnogostruk. On je prošlost, sadašnjost i budućnost na jednom mjestu kao malo koji grad na svijetu. Šetnja ulicom Portobello road to najbolje oslikava. Ono što je London dobio iz prošlih stoljeća i davnih vremena, odnosno iz razdoblja kada je bio centar imperija u kojem sunce nikad ne zalazi, je njegov čuveni i živahni kozmopolitski duh. U ovom gradu naići ćete na ljude različitih rasa i vjera, koji govore različite jezike, a ipak skladno žive i rade u tom velikom gradu, kreirajući njegov život i promjene kroz koje prolazi.

London je takav grad u koji je dobro doći više puta, kako svaki put otkrijete nešto novo. Šetnja Regent ulicom prema Oxford ulici je jedinstveno iskustvo. Obilazak Oxford street-a ne znači samo razgledavanje izloga i kupnju. Ako netko odmah odmahuje rukom na spomen obilaska trgovačkih ulica kao na gubljenje vremena u usporedbi s posjećivanjem raskošnih londonskih muzeja, vjerojatno nije u pravu.

I vrijeme provedeno na Oxford street-u i njegovim trgovinama vrijedno je putovanja. To je slika živog grada, Londona sadašnjosti. Nema potrebe spominjati čuvene znamenitosti i popularna mjesta Londona, kao što su Piccadilly Circus, čuveno Londonsko Oko, kao i Buckinghamska palača. To su neka od malo mjesta u ovom gradu koja će vječno izgledati onako kako su oduvijek izgledala, s ponosom zadržavajući i reflektirajući svoju slavu.

Mjesta za opuštanje u Londonu ima puno, i ona se kreću od tradicionalnih pubova u kojem se služe zanimljive vrste lokalnog i inozemnog piva, uz klasične britanske obroke, do vrlo luksuznih i prestižnih restorana u kojima je potrebno rezervirati mjesto mjesecima unaprijed. Smještaj u Londonu ogleda se u njegovim luksuznim hotelima, koji su tako raspoređeni da vam daju jedinstvenu mogućnost istraživanja grada. Jednostavna šetnja bilo kojom ulicom ovog grada je zaista jedinstveno iskustvo, koje je uvijek drugačije ...














luxmagazine.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...