Ideja za uređenje stana koji će upijati baš svaku zraku sunca


Kada uređuju stan, svi žele iskoristiti prostor na najbolji mogući način i stvoriti životno okruženje u kojem će svaka provedena sekunda biti pravi užitak.

Jedan takav stan, stvoren za uživanje, nalazi se u njemačkom Kölnu i uređen je na način da upija baš svaku zraku sunca. Naravno, velika prednost ovog stana su veliki prozori koji propuštaju golemu količinu svjetlosti, ali i svi drugi detalji pažljivo su birani kako bi svaka sunčeva zraka koja dospije u ovaj prozračni dom bila maksimalno iskorištena.

Između ostalog, vlasnica stana birala je boje i detalje koji idu pod ruku sa svjetlošću.

Ono što prvo upada u oči su veliki bijeli zidovi koji cijeli prostor čine dodatno prostranim. Naime, prostoprije sa svjetlijim zidovima izgledaju veće i privlačnije, a bijeli zidovi odličan su pomoćnik u raspršivanju svjetlosti. Dakle, ako je vaša želja u stanu imati što više svjetlosti razmislite o bijelim zidovima koji su zapravo i odličan izbor za ljubiteljice boja. Naime, svijetla pozadina omogućit će vam igranje šarenim detaljima bez straha od pretjerivanja. 
Upravo to je učinila i vlasnica ovog stana, koja mu je dala življu notu pametno odabranim detaljima.

Za početak, ovu sunčanu i svijetlu oazu napunila je biljkama koje imaju svoje mjesto u svakoj prostoriji. I dok je negdje stavila po jednu biljku, na nekim mjestima stvorila je mali zeleni vrt koji je upotpunio prozračan dojam koji ovaj stan ostavlja, skupa sa žutim detaljima kojih su također raspoređeni po cijelom stanu.

Žuti kauč, žuta lampa i ukrasni jastuk, žuti zid... samo su neki od njih. Žutu boju, koja je jedna od najveselijih i najtoplijih boja, povezujemo s ljetom i suncem pa su detalji u ovoj boji idealni za "ubijanje" jesenskog i zimskog sivila.

Na kraju, čak su i tamni komadi namještaja obojani sjajnim bojama, pa je i crna komoda upotpunila osunčani izgled stana. 
Zavirite u našu galeriju i pogledajte kako izgleda ovaj spoj velikih prozora, žutih detalja, bijelih zidova i puno zelenila, a pogledajte i toplu jesensku oazu od 45 kvadrata iz koje ne bismo izlazile do proljeća:


 zadovoljna.hr

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!