7 troškova venčanja na koje buduće mlade zaboravljaju!


Venčanica, odelo, svečana večera, fotograf i bend nisu jedni troškovi s kojima se mladenci susreću, ali su verovatno jedni od najvećih financijskih izdataka s kojima će se morati suočiti tokom organizovanja venčanja. No, mnogi od njih zaboravljaju na naizgled male, ne toliko važne troškove koji bi ih na kraju mogli poprilično "udariti po džepu".

Evo nekih od njih:

Slanje pozivnica

Ako imate goste kojima ne možete lično uručiti pozivnice za svoje venčanje i želite im ih poslati, trebate računati na dodatak trošak.

Degustacija kolača

Nažalost, degustacije torti i drugi kolača najčešće nisu besplatne. Ako niste sigurni gde biste naručili slatkiše, verovatno ćete posetiti nekoliko poslastičarnica pre donošenja konačne odluke, a to košta.

Beauty tretmani

Depilacija, čupanje obrva, sređivanje noktiju i svi drugi beauty tretmani koje ćete verovatno obavljati u poslednji trenutak na kraju bi mogli rezultirati popriličnim financijskim izdatkom.

Donji veš

Donji veš koji ćete nositi ispod venčanice verovatno će biti nešto posebnije i neuobičajenije od onog na koje ste navikli. Osim toga, različite venčanice zahtevaju i različit donji veš.

Pokloni za roditelje i kumove

U pojedinim krajevima je običaj kumovima i roditeljima pokloniti simboličan poklon, a takve stvari sasvim sigurno nisu jeftine.

Krojačke ispravke venčanice

Ako ste kupili venčanicu, krojačke ispravke verojatno neće biti uključeni u cenu, baš kao ni hemijsko čišćenje nakon nošenja.

Večera za fotografe i bend

Zavisno od dogovora, ali najčešće mladenci sami plaćaju večeru za svoje fotografe i članove benda.
cosmopolitan.rs

JOURNAL DE LUXE... Mjesto koje volim!