7 načina kako ispravno koristiti highlighter


Tajno oružje za mladenački i zdravi sjaj kože

Kada znate ispravno koristiti highlighter, to može učiniti drastičnu razliku na vašem licu i makeup looku. Oni daju sjaj koži, djelujemo zdravije i budnije i unose živost i razigranost na licu.

Naša cijenjena makeup umjetnica Simona Antonović za highlighter kaže kako je to: " Naše tajno žensko oružje za mladenački i zdravi sjaj kože. Highlighter je pravi mali vizualni facelift koji podiže konture lica kada se nanese na strateška mjesta poput najviših točaka lica – jagodica, nosa, sredine čela i iznad gornje usnice."

Highlighter privlači svjetlost i pažnju na lice, i čini to bez obzira na to konturirate li istovremeno lice tamnijim puderom ili bronzerima ili ne (ovo se naziva strobing).

Vrste i nijanse highlightera
U današnje vrijeme postoji puno vrsti highlightera:
tekući i kremasti (lako se nanose prstima i stapaju s nanesenim tekućim puderom, daju prirodniji izgled i sjaj),
u prahu ili kamenu (korisni kod masnije kože, također se lako nanose i blendaju kistićem),
u sticku (veoma korisni za unutarnji kut oka ili nanošenje ispod obrva).

Potrebno je pripaziti i na nijanse highlightera koji nanosite. Ne odgovara svakoj puti i tenu ista nijansa, no i ovdje su stvari prilično logične:
veoma svijetle i biserne nijanse najbolje će naglasiti svijetli i porculanski ten.
boja šampanjca, nježne ružičaste i nijanse boje breskve najbolje će stajati ženama srednjeg tona kože
zlatne, žute i brončane nijanse lijepo odgovaraju tamnijim maslinastim tonovima
neutralne, bezbojne nijanse – znači samo lagana svjetlucavost, naravno, dobro stoje svima i idealne su za dnevni makeup look.

Gdje sve nanijeti highlighter?
Nakon odabira highlightera koji najbolje odgovara vašem tipu i tonu kože na kraju preostaje samo ga pravilno nanijeti na lice. Kada govorimo o  tome jedno pravilo je veoma važno – nemojte pretjerivati. Highlighter može izgledati predivno na licu, istaknuti ono najbolje i dati mu svježinu i neodoljiv sjaj, no isto tako, kada nije pravilno nanesen može naglasiti borice i nepravilnosti na koži poput crvenila, upala i ožiljaka od akni. Zato obratite pozornost gdje ćete ga nanositi i radije odaberite nekoliko ključnih točaka koje želite naglasiti, nego da pretjerujete.

Posred čela – ovo korigira oblik lica i daje mu dimenziju. No izbjegavajte ovo ako imate masnu kožu ili prištiće na čelu.

Ispod luka obrve i iznad obrva – nanošenje highlightera naglašava oblik obrva pa ljepše i naglašenije uokviruju oči i lice. Nanošenjem ispod luka obrve stvara se iluzija većih očiju, a korisno je i za osobe kojima su oči nešto bliže postavljene.

U unutarnji kut oka – najstariji trik za budniji izgled i veće, otvorenije oči.

Na vrh jagodica obraza – iznad rumenila ovo čini konture lica još ekspresivnijima. Ako pak želite sjajniju kožu, a ne nešto naglašeniji konturirani izgled nanesite malu točku highlightera na sredinu jabučice preko rumenila.

Duž nosa – tanka linija or korijena nosa prema vrhu (ali ne i do samog vrha) daje iluziju tanjeg nosa – osobito ako uz liniju highlighterom bočne strane nosa potamnite puderom za nijansu ili dvije tamnije od vaše puti. Samo pripazite da sve dobro izblendate da prijelaz bude postepen.

Iznad sredine gornje usnice – ovo daje volumen usnici, konture usne su izraženije.

Posred brade – ovo vizualno produljuje lice i čini ga tanjim (izbjegavajte ako imate izduženo lice).
    
I još dva savjeta:
Ako nemate svjetlucavo sjenilo (ili ne volite nositi sjenilo) nanesite highlighter na sredinu gornjeg kapka – ovo će vam automatski učiniti oči većima i budnijima.

Pomiješajte highlighter s tekućom podlogom ili korektorom. Miješanje s tekućom podlogom dat će predivan sjaj koži (izbjegavajte ako imate masnu kožu), dok će miješanje s korektorom  pomoći dodatno posvijetliti područje podočnjaka i ukloniti znakove umora.
zena.rtl.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...