Ženina sreća krucijalna je za opstanak braka


Oko 40 do 50 posto parova u Sjedinjenim Američkim Državama odluči odustati od braka i razvesti se. Da se ovo ne bi desilo i vama nije dovoljno samo vjerovati u ideju da se razvod braka vama ne može dogoditi. Potrebno je da radite na svom odnosu i da nikada ne odustajete od iskazivanja ljubavi prema partneru.
Istraživanja su potvrdila da na kvalitet braka itekako utiče količina sreće žene jer ukoliko se žena osjeća nesretno to može biti veoma destruktivno za bračni odnos.

Dakle, postoji jednostavno pravilo koje kaže „Sretna supruga, sretan život". Ako želite da vaš brak bude uspješan i sretan općenito, potrebe žene moraju biti zadovoljene.

Osim toga, istraživanja su pokazala da što je žena zadovoljnija bračnom zajednicom to će i njihov partner biti sretniji. Naime, žene kada su sretne učinit će sve za svog supruga.

Bright side je analizirao 394 para koji su u prosjeku bili 39 godina u braku i ono što je interesantno jeste da su svoje zadovoljstvo bračnim životom ocijenili ocjenom pet od mogućih šest. Ono što je bilo iznenađujuće jeste da su muškarci bili zadovoljniji svojim brakovima, što u suštini znači da sretna žena svog supruga čini još sretnijim.

Ono što je studija još pokazala jeste da se žena postaje nesretnija kada je njihov suprug bolestan, međutim nivo sreće kod muškaraca se ne mijenja kada se njihove žene razbole. Objašnjenje je jednostavno!

Žena se uvijek brine za muškarca ako se osjeća loše. Dok žene koje su bolesne uvijek se oslanjaju na svoju kćerku. Zbog toga su žene stalno pod stresom. Stručnjaci preporučuju da oba partnera trebaju pokazati brigu i ljubav kako bi sretno živjeli zajedno.
klix.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...