Što Jennifer Aniston jede da s 50 izgleda kao da ima 30


Jennifer Aniston početkom ove godine napunila je 50 godina i ne izgleda ni dana starije nego prije dvadeset godina. Koja je tajna njene dugovječnosti?

Prema zvijezdi, nije toliko komplicirano izgledati dobro nakon pedesete. "Postoje žene koje su napunile 50, a koje i dalje izgledaju nevjerojatno. Jednostavno se bolje brinemo o sebi", otkrila je za Harper's Bazaar.

Zdravi život nije samo 'privremena moda' za glumicu - to je način života. Dok druge zvijezde žive kroz dijete i detoksikacije, bivša 'Prijateljica' zdravo živi svih 365 dana u godini.

"Ne dopuštam prehrambenim navikama da izmaknu kontroli tamo gdje trebam gumb za resetiranje", otkrila je za Yahoo Food. "Moja opća filozofija je jesti zdravo. Prilično je jasno: jedite što više organskog voća i povrća, držite unos šećera na niskom nivou, pijte tone i tone vode i dobro se naspavajte."

Evo što Jennifer Aniston jede i pije u jednom danu - kao i sve ostale njezine metode - kako bi s 50 i dalje izgledala kao da ima 30:

Doručak
Glumica započinje svoj dan sa super hranjivim, ali bogatim doručkom. Zvijezda je otkrila Bon Appétitu da ima tri najdraža obroka u prijepodnevnim satima.

Ponekad je to smoothie napravljen od banana, trešanja, bjelančevina u prahu, badema, kakaa u prahu, bademovog mlijeka i drugih dodataka s antioksidansima.

Njezin drugi izbor doručka su jaja i tost s avokadom. "Razbijem ih u zdjelu pa dodam još jedan ili dva dodatna bjelanjka tako da dobijem više proteina", opisala je i dodala: "Jaja pojedem s tostom od avokada prelivenim maslinovim uljem, solju i paprom."

Posljednja joj je opcija zobena kaša, 's bjelanjkom umućenim u kašu pred sam kraj', za što objašnjava da joj također daje dodatnu dozu proteina. Uz sve to, često popije i jednu šalicu kave ili toplu vodu s limunom.

Ručak
Za Harper's Bazaar Jennifer je otkrila da joj se prosječni ručak sastoji ili od salate s bjelančevinama ili od pilećeg hamburgera sa salatom.

Da je glumica dosljedna svojoj prehrani, otkrila je i njezina prijaeljica Courteney Cox koja je rekla kako su njih dvije 10 godina jele istu 'Jennifer salatu' koja se sastojala od avokada, celera, rajčice, vlasca, salate potočarke, tvrdo kuhanih jaja, piletine i graha.

Ovih je dana njena idealna salata malo drugačija. Prošle je godine tako otkrila svoju 'savršenu salatu' koja se sastoji od bulgura, krastavaca, peršina, metvice, crvenog luka, graha, feta sira i pistacija.

Večera
Iako je Aniston rekla za časpis Elle da su joj večere većinom iste kao i ručak, s vremena na vrijeme ubaci i neku promjenu. Kako je objasnila, njezin potpisni recept je 'mršava Carbonara', što je zdravija verzija visokokaloričnog klasika. "Na tjesteninu stavljam jaja, sir, pureću slaninu i malo umaka s crvenim lukom i češnjakom", objašnjava. "Jednostavno je - bez vrhnja, bez maslaca, bez ulja, bez ičega. Ponekad dodam malo vode od tjestenine ako je potrebno."

Uz svoju verziju Carbonare, ponekad napravi i vegetarijanske lazanje s tikvicama i patlidžanima umjesto tjestenine te u sredini doda par slojeva sira po želji.

Grickalice
Kao velika obožavateljica meksičke hrane, nije iznenađujuće da glumica obožava grickati tortilje, ali one domaće koje sama napravi zajedno s guacamolom i salsom.

Još jedan od njenih najdražih zalogaja je smrznuto grožđe, a najdraži međuobroci su joj jabuke s maslacem od badema. 

Hidratacija
Glumica je velika zagovornica pijenja puno vode, ali ima i drugi trik u održavanju hidratizirane kože i kose: kapsule Royal Jelly koje sadrže matičnu mliječ u kombinaciji s pčelinjim peludnim prahom. Također jede puno voća i povrća, izbjegava prženu hranu, ali i sokove.

Alkohol
Jennifer je poznata ljubiteljica Margarite, ali kao i kod Carbonare, ona ima svoju, zdraviju verziju.
zena.rtl.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...