Možda je vrijeme da počnete piti jogurt jer je iznimno zdrav


Osim što je ukusan, jogurt je višestruko koristan za vaše zdravlje. Trebalo bi ga svakodnevno piti, a ako ga još niste uvrstili u svakodnevnu prehranu, otkrivamo vam pet razloga zbog kojih ćete to učiniti već danas.

Vitka linija – Jogurt je niskokalorična namirnica. Bogat je kalcijem koji potiče izlučivanje hormona koritzola, čime se olakšava gubljenje kilograma, dok aminokiseline pospješuju sagorijevanje masnih naslaga.

Bijeli zubi – Iako sadrži šećer, jogurt ne uzrokuje karijes. Budući da je bogat kalcijem, jogurt čuva bjelinu zuba, dok mliječna kiselina štiti desni i sluznicu.

Zdravlje – Zahvaljujući korisnim bakterijama koje sadrži, jogurt nas štiti od upala i štetnih mikroorganizama. Ako želite regulirati probavu ili ojačati imunitet, u tome će vam pomoći jogurti koji sadrže posebne vrste probiotika. Naime, probiotici djeluju kao prirodni antibiotici te su vrlo korisni u sprječavanju nastanka i razvoja bakterija.

Vitamini i minerali – Mliječni proizvodi su bogat izvor proteina, minerala i vitamina. Samo jedna porcija jogurta obiluje kalcijem, magnezijem i kalijem te fosforom, jodom, cinkom, ali i vitaminima B5 i B12.

Regulacija tlaka – Čak 70 posto ljudi u organizam unosi više soli od preporučene dnevne doze. Prekomjerni unos soli dovodi do povišenog krvnog tlaka, bolesti srca i bubrega. Kalij i kalcij iz jogurta pospješuju izbacivanje viška soli iz organizma, a samim time i snižavaju tlak.
ljepotaizdravlje.hr

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...