5 fudbalskih zvezda, ikona muške mode

Velike fudbalske zvezde gotovo po pravilu imaju i veliku strast prema modi i lepom oblačenju. Nekolicina njih su napravili korak napred i ušli u modnu industriju.

Fudbaleri se često idealizuju u današnje vreme, kako zbog svojih sportskih ostvarenja tako i zbog pažljivo negovanog izgleda. I dok jedni gotovo opsesivno pokušavaju svojom odećom i frizurom da privuku pažnju javnosti, drugi su iskoristili priliku da ozbiljno uđu u modni biznis.

DEJVID BEKAM
Bez ikakve dileme, Beks je najuticajniji sportista u svetu mode ikada. Ovaj nekadašnji reprezentativac Engleske je još od sredine 90-ih godina postao jedan od najuticajnijih trendsetera na svetu. Čitava armija njegovih obožavalaca je verno pratila njegove igre ali i njegov jedinstveni urbani look. Vremenom je postao prava modna muza za poznate svetske dizajnere koji su u brojnim prilikama svoje kampanje upravo bazirali na njegovom liku. U poslednje vreme poznat je po modnoj liniji Modern Essentials brenda H&M u kojoj i sam dizajnira određene komade. Iako u sportskoj penziji već tri godine od brojnih sponzorstava Dejvid Bekam zarađuje ogromne svote novca, procenjuje se da je samo u 2016. godini inkasirao 75 miliona dolara.
KRISTIJANO RONALDO
I dok Bekam uživa u eksperimentisanju sa modnim izrazom, Kristijano Ronaldo se smatra modnim tradicionalistom po uzoru na standarde italijanskog Vogua. Njegov modni brend CR7 nakon izlaska prvo je izbacio liniju donjeg veša, da bi se u međuvremenu proširio i na prodaju premium košulja i obuće. Zahvaljujući svom izvajanom telu, Ronaldo je savršen model za naslovnice magazina i promotivne kampanje modnih brendova. Najpoznatija je njegova naslovnica za magazin GQ na kojoj je pozirao sa Alesandrom Ambrosio.
RIO FERDINAND
Bivši štoper Mančester Junajteda je poznat kao neko ko gaji veliku strast prema modi. Uprkos činjenici da ga određeni broj ljudi definiše kao nekog ko se "previše" trudi oko svog izgleda, njegov brend pod nazivom #5 koji akcenat stavlja na ulični stil ima sve veću armiju fanova, posebno onih slavnih. Ferdinand aktivno učestvuje u procesu dizajna, a preferira stvari koji i sam najviše voli. Sam stil njegove llinije se može opisati kao jednostavan, snažan i sa dozom londonske modne kulture.
FREDI LJUNGBERG
Ne može puno manekena da se pohvali da su prvi posao imali sa slavnom kućom Calvin Klein, ali zahvaljujući skladnom mišićavom telu i sportskim uspesima, bivši švedski fudbaler Fredi Ljungberg je to uspeo da ostvari. Čak šta više, on je zajedno sa Markom Volbergom ostao upamćen kao njihov najuspešniji model linije donjeg rublja. Paralelno sa završetkom igračke karijere odustao je i od modelinga, međutim ostao je u svetu mode kroz rad za sportskog giganta Nikea.
HIDETOŠI NAKATA
Najpoznatiji azijski fudbaler i jedan od najstilizovanijih muškaraca današnjice, poznat je i kao dizajner luksuznog nakita. Uporedo sa igračkom karijerom on je gradio svoje ime u svetu mode, a posebno je upečatljiva njegova saradnja sa poznatom online prodavnicom luksuzne odeće Mr. Porter. U saradnji sa italijanskim brendom za nakit Damiani kreirao je uniseks liniju narukvica koje su vrlo specifične jer je kombinovao dijamante sa materijalima kao što su aluminijum i koža. Zbog istančanog artističnog stila smatra se jednim od najbolje obučenih muškaraca na svetu, a ta činjenica nije promakla ljudima iz njegove zemlje pa je prošle godine proglašen za doživotnog ambasadora japanske kulture.
menshealth.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...