Susam i med - kombinacija koja leči više od 10 bolesti

Mešavina susama i meda je odličan izvor gvožđa, magnezijuma, kalcijuma, mangana, omega 3 i 6 masnih kiselina...
Med sa susamom je kombinacija koja bi trebalo češće da se nađe u vašem jelovniku. Ne samo da je odličnog ukusa, već je i prava riznica zdravlja.
Ova prirodna smesa je odličan izvor vitamina, naročito onih iz grupa E, A i B, kao i minerala i omega 3 i 6 masnih kiselina. Preporučuje se da se uzima u jutarnjim satima na prazan stomak.

Susam i med u kombinaciji jačaju imunitet, smanjuju želju za slatkišima, leče konstipaciju, leče stomačne tegobe, i izuzetno su blagotvorni u slučajevima gastritisa, kolitisa i čira. Pored toga, ova mešavina jača kosti, stimuliše mentalne aktivnosti, povećava fizičku izdržljivost i poboljšava kvalitet i zdravlje kose i kože.

Način pripreme
Ova pasta se lako priprema, jednostavno pomešajte kašiku meda i kašiku susama i mešajte dok ne dobijete smesu nalik alvi. Ova količina paste ima oko 155 kalorija, 8 grama masnoće, 21 gram ugljenih hidrata, gram vlakana i 3 grama proteina.
Pre upotrebe prirodnih lekova obavezno konsultujte svog lekara.


Izvor: stvarukusa.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...