Odličan trik za manji apetit i brže mršavljenje

Jeste da je opšte poznato da čaša mlake vode pomaže kod smanjenja apetita i “ubijanja” gladi, ali su naučnici pronašli novi trik za postizanje istog efekta.

Trik je da pojedete malo bjelančevina. Uz pomoć malo bjelančevina, osjećaćete se duže sitim, a za obrok nećete pojesti više nego što vam je potrebno (a to je uglavnom problem kod svih koji žele da smršaju). Suština je da sat vremena prije glavnog obroka napravite užinu od bjelančevina i na taj način smanjite glad koju vjerovatno osjećate. Takođe ćete uz to pojesti i manje, kao što smo već rekli.
Bjelančevine se mnogo duže vare za razliku od ugljenih hidrata i masnoća koje svakodnevno unosimo, pa je to najveći razlog zbog kojeg nas mogu držati sitim satima. Ovaj trik je najbolje upotrijebiti kada idete negdje gdje će biti poslužena hrana koja bi vas mamila da je probate.

Možete pojesti šaku badema, kuhano jaje, čašu niskomasnog mlijeka ili jogurta. Ovo će vam pomoći da brže smršate bez rigoroznih dijeta i odricanja od omiljene hrane.

Izvor: ljepotaizdravlje.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...