Želite tanak struk? Nikako ne bacajte koru od banane

Ovo tropsko voće je bogato kalijumom, vlaknima, vitaminima C i B6, ali više od 50 odsto hranljivih sastojaka se nalazi u kori.

Dok se u nekim zemljama kora banane smatra delikatesom, u drugim ona uvek završi u kanti. Međutim kada budete pročitali sve njene dobrobiti više to nećete činiti.
Kora sadrži 12 odsto vlakana koja pomažu u smanjenju i prevenciji dijabetesa, 17 odsto vitamina C koji je neophodan za pravilno funkcionisanje imunog sistema, kao i 20 odstovitamina B6 koji šećer pretvara u energiju. 
U kori se nalazi i 12 odsto kalijuma koji pomaže u razvoju ćelija, tkiva i organa, ali i 8 odstomagnezijuma koji reguliše pritisak i nivo šećera u krvi.

Ako se dvoumite da li treba da jedete žutu ili zelenu koru, odgovor je zelenu. 
Zelena kora povećava nivo dopamina i seratonina, odlična je za smanjenje kilaže i sadrži visok nivo probiotika. Ono što je najbitnije kora od banane smanjuje prejedanje, te je efikasna ukoliko želite da smanjite kilažu i obim struka.
Načini pripreme bananine kore
1. Možete je kuvati kao za čaj
2. Koru možete dodati u bilo koji šejk ili smuti
3. Koristite kore od banane umesto krompira u pripremi karija


Izvor: stvarukusa.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...