Lek za štitnjaču, dobru krvnu sliku i podmlađivanje


Ova moćna kombinacija uspostavlja fizičku i energetsku ravnotežu, povećava hormonsku aktivnost, odlično deluje kod svih problema sa štitnjačom, pomaže obnovu ćelija i neutrališe delovanje otrova.

Mladi zeleni orasi (Juglandis Immature fructus) imaju dosta vitamina C, joda i mnogo drugih vitamina, a njihov sirup s medom se u narodu često daje bolesnicima i slabašnoj, boležljivoj deci i anemičnim osobama.

Mladi zeleni orasi pomešani sa medom imaju pozitivan efekat u slučaju malokrvnosti te pomažu u pročišćavanju jetre, želuca i krvi.


Odlični su i kod problema u radu štitne žlezde, za bolesti grla i respiratornog trakta, posebno kod bronhitisa, povećavaju imunitet, pomažu kod tegoba uzrokovanih klimaksom, gojaznosti i hroničnih respiratornih bolesti.

Sastojci
  • 40 mladih zelenih oraha u kori
  • 1 kg kvalitetnog meda

Priprema

Mlade orahe oprati, osušiti pa ih iseći na četvrtine i staviti u teglu, a zatim preliti medom. Prilikom sečenja, najbolje je koristiti rukavice jer će vam prsti biti crni. Teglu zatvoriti dobro i pustiti da odstoji mesec dana na suncu. Promućkajte povremeno. Kada orasi odstoje u tegli, oni puste svoj lekoviti sok u med, med se razredi na taj način i dobije tamnu boju. Orahe izvadite, a ovaj sirup je ono što pijete.
Držati na hladnom i tamnom mestu.

Konzumacija


Uzima se po jedna kašičica dnevno, najbolje ujutro na tašte.



Izvor: centarzdravlja.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...