Jednostavan trik protiv peludne groznice!

Najčešći simptomi su svrbež nosa, kihanje, začepljen nos, bolno grlo.

Proljeće je vrijeme kad se priroda budi, pa se i ljudi susreću s različitim alergijskim reakcijama. To su bolesti uzrokovane preosjetljivošću na neke tvari iz okoliša s kojima u dodir dolazimo putem dišnog sustava, zrakom, odnosno, udahnuvši ih. 

Alergijski rinitis i astma u podlozi su jedinstven poremećaj gdje se bolest manifestira u gornjim (nos, sinusi) ili donjim dišnim putovima (veliki i mali bronhi, pluća), a često i na obje razine. Doticaj alergena iz okoliša sa sluznicom dišnog sustava osjetljive osobe pokreće složeni slijed događaja koji uzrokuju vrlo tipične simptome. Jedan od najčešćih oblika je peludna groznicu koju uzrokuju alergeni peludi stabala, trava i korova.
Za nastanak simptoma obično je potrebna određena koncentracija peludi u zraku. Simptomi su to izraženiji što je količina peludi u zraku veća. Najčešći simptomi su svrbež nosa, kihanje, začepljen nos, bolno grlo.

Za sve one kojima ovo predstavlja ogroman problem pronašli smo jedan trik. Potrebno je uzeti štapić za uši koje je potrebno natopiti jestivim uljem i zatim dobro namazati nosnice iznutra. Na ovaj način alergeni će se lijepiti za ulje koje će štititi nosnu sluznicu i spriječiti alergijsku reakciju koja se obično dogodi.

Izvor: lijekizprirode.com

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...