Telo iz snova bez ikakvog odricanja: 4 ključne tačke za metabolizam poput munje!

Akupunktura i akupresura već hiljadama godina pomažu ljudima da se reše zdravstvenih problema. Ukratko, logika je u tome da je svaki organ našeg tela direktno, pomoću energetskih kanala, povezan sa određenim tačkama na telu.
Zato, ako želite da poboljšate rad nekih unutrašnjih organa, potrebno je samo da pronađete njihovu određenu tačku, i masirate je svakog dana.
Međutim, postoje i tačke čija će vam stimulacija pomoći da smršate, a u pitanju je proverena metoda!
Ako se budete pridržavali ove rutine, vaš metabolizam će postati mnogo brži, a kao rezultat toga, postaćete mnogo energičniji u toku dna, suvišna masnoća počeće polako da se eliminiše i da se prekida njena akumulacija.
Počećete da kontrolišete svoj apetit i stvorićete potpuno nov, zdrav način pogleda na život.
Četiri tačke na telu koje će vas osloboditi suvišnih kilograma:
1. Tačka na uhu
Masiranje ove tačke obezbeđuje ubrzanje metabolizma, što doprinosi gubljenju na težini u svim delovima tela.Treba je masirati palcem u trajanju od 3 minuta, tri puta dnevno, sa istim pritiskom na uho. Nakon masaže, primetićete da u vašem telu ima više energije. Takođe, uklanja neprijatne simptome umora ruku, nogu, ramena i stopala.
2. Tačka na licu
Ova tačka se nalazi tačno između nosa i gornje usne. Potrebno ju je stimulisati dva puta dnevno, po 5 minuta. Takva masaža pomaže kontrolisanju osećaja gladi i nervoze. Ako se prejedate usled stresa, ova vežba vam je preko potrebna!
3. Tačka na ruci
Ovo je ključna tačka na telu, kroz koju prolaze svi meridijani vaše unutrašnje energije. Masirajući je, oslobađate telo od viška telesne toplote i doprinosite poboljšanju rada creva. Nalazi se tik ispod pregiba lakta, na samoj liniji između unutrašnje i spoljašnje strane podlaktice. Masirajte ovu tačku jednan minut, 2-3 puta dnevno.
4. Tačka na nozi
Ova tačka je najčešće stimulisana tačka u akupunkturi i akupresuri, a zove se Zu San Li. Ona ne samo da poboljšava probavu, već pomaže i u suzbijanju upalnih procesa u celom telu. Zovu je tačkom dugovečnosti ili tačkom stotinu bolesti. Ona se nalazi tačno ispod čašice kolena.
Svakodnevna masaža tačke Zu San Li u večernjim časovima pogodna je za gubitak težine - 400-500 grama nedeljno.
Masirajte je 9 puta kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj). I tako 10 minuta, ukupno (po 5 minuta na svakoj nozi). Ali, nemojte masirati direktno pre spavanja, da ne biste izazvali nesanicu. Kod pritiska na ovu tačku treba da osetite blagu nelagodnost, čak i lak bol, u suprotnom nećete postići željeni efekat.
Izvor: stil.kurir.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...