Moć kristala

Smatra se da svaki kristal, poludragi kamen ili dragulj vibrira određenom energijom koja korespondira i sa našim energetskim središtima - čakrama.

Kristali, dragulji, poludrago kamenje i skupoceni prirodni materijali oduvek su razbuđivali maštu. Njihova boja, sposobnost da uhvate svetlost, njihova dragocenost pokrenula je priče i legende koje su opisivale tajnovitu moć kojom zrače. Njihova divlja lepota sazreva duboko skrivena u stenama, zakopana u kamenu ili morskim dubinama. Treba dobro da se potrudimo da otkrijemo poklone same Zemlje.
Neobično pretvaranje obične stene u intenzivnu boju, u blistav proziran kristal neporecive lepote simbolizovala je u duhovnom smislu mogućnost promene neugledne, obične stvari u savršenstvo. Dragulji su se brusili kako bi se istakla njihova lepota, baš kao što i ljudska duša treba da se brusi duhovnim tehnikama kako bi zasjala u svojoj čistoj lepoti. Zato su i postali željeni ukras, simboli duha koji može dosegnuti savršenstvo.
Smatra se da svaki kristal, poludragi kamen ili dragulj vibrira određenom energijom koja korespondira i sa našim energetskim središtima - čakrama. Svetlost se prelama kroz njihovu prozirnu strukturu u spektru specifičnih boja koja deluje poput prizme, koncentriše i fokusira svetlost u naše telo. Pravilno odabrani, pomažu uravnoteženju našeg energetskog polja. Tako lakše postižemo pozitivne rezultate u svakom aspektu života: osećaj svrhe i snage, sigurnosti, bogatstva, zdravlja i lakoće življenja.
Ipak nisu pokazivali moć u svačijim rukama. Samo su u pravim rukama mogli da zasijaju sjajem koji je otkrivao njihova skrivena svojstva i delovao na čudotvoran način. Zanimljiva je to misao jer, ako smo u prilici da odaberemo za sebe neki od tih dragocenih kamenčića, nije loše znati koji bi od njih mogao da zasija baš u našim rukama. Uglavnom ih biramo nesvesno, prema boji i vibraciji koje odgovaraju našem trenutnom emocio­nalnom i mentalnom stanju.
Svaka astrološka planeta ima svoju vibraciju, a svaka planeta znak kojim vlada! To nam omogućava da odaberemo kamen čija će energetska vibracija odgovarati vibraciji našeg bića. Proverite šta odgovara vašem znaku i podznaku. Mada to nije jedini kriterijum odabira. Ako želite da naglasite određene osobine u svom životu, možda nije loše da odaberete odgovarajući privezak, ogrlicu ili prsten kako biste pojačali željene vibracije i pospešili ostvarenje svojih želja. Ukras ili nešto više od toga? Isprobajte sami!
Crveni koral je simbol vitalnosti, inicijative i hrabrosti. Koral podstiče samosvest, suptilno ističe crtu zavodljivosti i zahtevan je nakit koji ćete nositi kad ste spremni da prihvatite izazove i nesputano iskažete svoje želje. On podstiče stanje pripravnosti, ohrabruje na delovanje. Takav dramatičan nakit odaberite kad želite da istaknete svoju posebnost i da se ohrabrite da uzmete ono što želite.
Biser posebno odgovara Raku i Biku. Biser je skupoceni poklon mora koji očarava sjajnom belinom. Njegova čednost i čistoća simboli su dugovečnosti i vitalnosti, inteligencije i dobrote. Osvežiće svako lice, pokloniti mu deo svog sjaja i očarati privlačnom elegancijom. Osim belih, biseri mogu biti ružičasti, žućkasti, čak i crni. U hinduističkoj tradiciji smatra se da nošenje bisera priziva blagoslov Lakšmi, boginje blagostanja. Beli biser je simbol duhovnog napretka i duhovnog blagostanja, žućkasti je simbol materijalnog blagostanja, a ružičasti će pojačati vašu inteligenciju i moć. Planetarni pokrovitelj bisera je Mesec, pa ako želite u određenom trenutku života da naglasite i pojačate osećaj sigurnosti, da zaštitite porodične vrednosti ili da očuvate tradiciju, ukrasite se biserom. Biseri pomažu u stabilizovanju raspoloženja i održavanju vedrine duha.

Sreća u plavom

Tirkiz posebno odgovara Strelcu. Plavo-zelena intenzivna i otvorena boja tirkiza simboliše radost života još od starog Egipta, Tibeta i srednje Amerike u kojima se tirkiz obilno koristio za izradu nakita i ukrašavanje upotrebnih predmeta. Smatralo se da štiti od loših uticaja, da jača prijateljstvo i razvedrava duh. Njegove blagonaklone vibracije mogle su da zaštite putnike od iznenadnih nezgoda. Pod pokroviteljstvom Jupitera, simbol je otvorenosti prema životu, spremnosti da se hrabro reše nesporazumi i traži istina. Vibracije tirkiza pružiće vam i duhovnu utehu i uz to pospešiti vaša meditacijska iskustva. S tirkizom sigurno nećete pasti u depresiju. Smatra se da je najbolji jamac sreće i dobrog zdravlja, pa se pobrinite da imate bar mali komad ove sreće u plavom! Odličan je poklon jer njime izražavate najlepše želje za veselje i blagostanje.
Rozenkvarc posebno odgovara Vagi, Ribama i Biku. Nežni rozenkvarc simbol je ljubavi i probudiće vaše romantične čežnje. Kad vam srce šalje poruku da mu treba više pažnje, neka vam u tome pomogne rozenkvarc. Njegova vibracija donosi mir u srce, pomaže da iz njega pustite da ode sve što vas tišti. Mirno srce otvoreno čudima sveta lakše će privući novu ljubav ili osvežiti i učvrstiti postojeću vezu. Ali ljubav je ponekad i opasna igra koja može duboko da povredi srce koje se otvorilo s puno poverenja.
Po starim predanjima, rozenkvarc ublažava bol ranjenog srca, smiruje gubitak i podstiče praštanje. Venera je planetarna zaštitnica rozenkvarca. Ona je simbol veza ali i materijalnih vrednosti, pa se smatra da rozenkvarc simboliše dobar ishod u novčanim poslovima, transparentne i povoljne poslovne ugovore.
Žad posebno odgovara Devici i Blizancima. Od davnina je žad bio simbol kraljevske moći. Uz različite nijanse zelene, nešto su ređe bele, krem, žute i ljubičaste nijanse. Žad ima jedinstvenu sposobnost da ne upija nikakvu negativnu energiju. Poznato je da drago kamenje i kristali upijaju energiju iz okoline, pa ih povremeno treba "prazniti" tako da ih izložimo sunčevoj svetlosti ili isperemo u tekućoj hladnoj vodi. Ali žad je sasvim otporan pa je njegova sposobnost zaštite od svih negativnih sila bila na visokoj ceni.
Njegov planetarni pokrovitelj je Merkur. Vibracijska energija žada jača intelektualne sposobnosti, a zaštita koju pruža jamči duševni mir. Pomaže pri meditaciji. Ako ste često pod stresom, razmislite o malo žada koji će i vaše pokrete učiniti smirenijim i elegantnijim. Bez obzira na to kom znaku pripadate, lako ćete se sprijateljiti sa žadom.
Ametist posebno odgovara Jarcu, Vagi i Vodoliji. Prozirni kristal ljubičastih nijansi prefinjeno usklađuje suprotnosti crvene i plave boje, vatre i leda, toplog i hladnog. Njegove vibracije su smirujuće i uravnotežujuće. Ipak, postoji u njemu snaga da uskladi suprotnosti i suzdržana snaga ambicije. Ametist podstiče duhovnost i stvaranje unutrašnjeg mira iz kojeg izvire snaga samokontrole. Zbog toga će uz vibracije veličanstvenog i idealističnog ametista svaki novi poduhvat u poslu i ljubavi biti jasno odabran i uspešno sproveden.
Smatra se da posebno hrani umetničke ambicije i jača nadahnuće. Ametist je pod pokroviteljstvom Saturna. U rimskoj tradiciji pripisivao mu se poklon otrežnjenja i sposobnost da otkloni nesanicu. Jasnoća i objektivnost sagledavanja novih mogućnosti pojačaće se uz njegovu vibraciju. Odaberite ga kad želite da ostavite utisak odmerene snage i kontrolisane ambicije.Izvor: lovesensa.rs

BUDITE U KORAK S TRENDOVIMA - Journal de Luxe novostima nastoji vaš život učiniti bogatijim i maštovitijim jer #MItoTAKO