Kako da napravimo prirodni gel za otečene noge

Prvi znak loše cirkulacije i zadržavanja tečnosti je oticanje nogu, zato napravimo hladni gel i njime ublažimo napetost, i umanjimo rizik od proširenih vena...

Otečene noge su prvi znak loše cirkulacije i zadržavanja tečnosti u bilo kojem delu nogu (uključujući stopala, zglobove, listove i bedra). Noge najčešće otiču zbog vrućine, dugog stajanja ili sedenja, i stanja kao što su debljina ili trudnoća, kada je opterećenje nogu toliko da su posledice upale i poremećaji u venskoj cirkulaciji.
Ovim prirodnim gelom za otečene noge možemo da ubrzamo kretanje krvi u krvotoku i za kratko vreme se potpuno osvežiti i revitalizovati.
Sastojci:
  • 50 g gela Aloe vera
  • 10 kapi eteričnog ulja limunskog eukaliptusa
  • 5 kapi eteričnog ulja kamforovca ili nane
  • 5 grama kristala mentola ili kamfora
  • kašičica biljnog glicerina ili baznog ulja (maslinovo)
Priprema:
Pomešati mentol s glicerinom ili uljem, i kad se rastopi sve pomešati s gelom Aloe vera i eteričnim uljima. Dobijeni gel staviti u posudu i držati u zamrzivaču. Upotrebiti prema potrebi.
Gel Aloe vera će smanjiti bol ili eventualnu upalu, zahvaljujući visokoj koncentraciji enzima i salicilne kiseline, i preneće duboko u kožu sve lekovite sastojke pripravka. Eterično ulje limunskog eukaliptusa smanjiće bolove i ukočenost u mišićima, a eterična ulja kamfora i nane će podstaći cirkulaciju i pojačati osećaj hlađenja i lakoće u nogama.

Izvor: lovesensa.rs

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...