Mali savjeti za efektnije nanošenje maskare

Pin It
Tajna romantičnog i zavodljivog pogleda leži, prije svega u dobrom makeupu, a njegov nezaobilazni dio je i maskara. Vizažisti savjetuju da je na oči nekada dovoljno nanijeti samo maskaru za odličan efekt.

Na tržištu je veliki broj različitih maskara – vodootporne, za volumen, vizuelno produžavanje ili uvijanje trepavica, njegu trepavica, zatim ultracrne, šljokičaste. Treba znati i to da ako su četkice na aplikatoru bliže, aplikator nanosi gušći sloj maskare, ako su četkice na aplikatoru duže nanijeti sloj maskare će više razdvojiti i definirati trepavice. Za maksimalan efekt slobodno kombinirajte maskare.

Ukoliko imate osjetljive oči ili nosite kontaktna sočiva izaberite oftalmološki ispitanu maskaru ili vodootpornu, jer je manja vjerovatnoća da će se u toku dana razmrljati.
Dugotrajna formula Big&False Lash Volume maskare traje tokom cijelog dana omogućava lako nanošenje bez grudvica, mrvljenja ili razmazivanja.

Eksperimentirajte sa bojama, jer je sve dozvoljeno. Za dnevni izgled možete da se poigrate zelenim, plavim i ljubičastim nijansama koje će dodatno naglasiti prirodnu ljepotu očiju. Možete ih nanijeti samo na vrhove trepavica poslije crne ili braon maskare. Indigo plava i zelena maskara veoma lijepo izgledaju na smeđim očima, dok plavima pristaje ljubičasta. Tamnosiva će dobro izgledati na zelenim i plavim očima. Crna boja je neutralna i odgovara bilo kojoj nijansi sjene i ostale šminke.

Lancôme GRANDIOSE maskara ove jeseni dolaze u nijansama plave, ljubičaste i smeđe

Prilikom nanošenja vodite računa da maskarom zahvatite i dlačice na krajevima oka jer ćete tako vizuelno povećati oči. Prvo nanesite maskaru pri korjenu trepavica, a zatim češljem za trepavice pročetkajte ka vrhovima kako bi trepavice izgledale duže. Za efekt svježijeg pogleda nanesite maskaru samo na gornje trepavice.

U samo jednom potezu postići ćete super volumen, glatke, lagane poput pera i uvijene trepavice sa Deborah Divine Volume & Curves maskarom

Ako želite da oči izgledaju šire nanesite maskaru i na donje trepavice. Ako nanosite dva sloja maskare, obavezno sačekajte da se prvi sloj osuši prije nego što nanesete drugi, kako se ne bi stvorile grudvice.

Možete koristiti uvijač za trepavice koji daje očima širi i blistaviji izgled. Bolji efekt se ostvaruje ukoliko uvijač blago zagrijete prije korištenja i stavljanja maskare. Štapićem ili komadićem vate uklonite greške pri nanošenju.

PUPA VAMP! maskara čini da vaše trepavice izgledaju jednako spektakularno kao vještačke

Izvor: fbl.ba

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...