Lijekovi koje imate u kući



Mnogo je načina na koji možete pomoći sebi, bez upotrebe tableta.


1. Votkom protiv smrdljivih nogu

Neugodan miris nogu jednostavno možete ukloniti sa malo votke. Dovoljno je da stopala prebrišete krpom namočenom u to alkoholno piće. Votka sadrži visoke postotke alkohola koji djeluje antiseptično i pri tome isušuje. Obrišete li njome noge, alkohol će ukloniti vlagu od koje žive gljivice i bakterije što uzrokuju loše mirise.

2. Zagrizite olovku

Ako smo pod stresom ili tjeskobni, nesvjesno grizemo i time opterećujemo mišić čeljusti koji je povezan sa živcima koji reagiraju na bol, pa se ona potom pretvara u glavobolju. To možemo izbjeći ako zagrizemo običnu olovku, čime se smanjuje pritisak na čeljust, a onda, uzročno-posljedično, i glavobolja u ionako teškoj situaciji.

3. Jogurtom uklonite loš zadah

Milijun je dobrih stvari koje jogurt čini našem organizmu. Jogurt osim što je izuzetno zdrav, ublažava i žgaravicu te uklanja neugodan zadah iz usta. Bakterijske kulture u jogurtu uništavaju plodno tlo na kojemu se razvijaju bakterije zaslužne za loše mirise u našim ustima.

3. Osvježivač daha

Vodica za ispiranje usta moćan je antiseptik te je dobar i za plikove. Namočite vatu u osvježivač daha i tri puta dnevno tapkate po plikovima. To činite dok plikovi u potpunosti ne nestanu.

4. Čaj od matičnjaka

Čaj od matičnjaka ima antivirusna svojstva i odličan je u liječenju herpesa. Dovoljno je u šoljicu dodati dvije kašičice čaja, ostaviti da se ohladi pa time mazati ranicu.

5. Sladić za žuljeve

Sladić sadrži sastojke slične estrogenu koji omekšavaju kožu te pomaže i kod kurjih očiju. Kremu od sladića, veoma je lako napraviti. Sladić sameljite u prah, dodajte smjesu bezmirisnoj kremi i to je to. Kremom mažite tvrdu kožu na stopalima. Sladić možete dodati i u kupku za noge.

6. Loptica za tenis opušta noge

Ako nemate žrtvu koja bi vam mogla, nakon napornog dana izmasirati stopala, upotrijebite lopticu za tenis. Skinite čarape, stanite na nju i trljajte. Ona će opustiti mišiće umornih stopala.

7. Maslinovo ulje za bore i mrlje

Mnoge su blagodati maslinovog ulja, a koristi se takođe i u industriji kozmetike. Kod iritacija kože ublažava nastalu štetu i hrani našu kožu. Bogato je antioksidansima, pa je dobro je i za uklanjanje bora i smeđih mrlja.

8. Kašika šećera za štucanje

Da bi ste zaustavili štucanje, dovoljno je malo šećera staviti pod jezik. Vjeruje se kako šećer djeluje na živce koji šalju signale mišićima što utječu na dijafragmu koja je odgovorna za grčeve, a koji su krivci za štucanje.

9. Glazba za srce

Oko pola sata slušanja umirujuće glazbe smanjuje krvni tlak i pozitivno djeluje na rad srca. Osobama sa visokim tlakom znanstvenici su puštali glazbu, što je pomoglo lijekovima, za snižavanje tlaka.

10. Limun i masline uklonite mučninu


Tanini u maslinama smanjuju lučenje sline, te su pravi spas za one kojima vožnja u automobilu uzrokuje povraćanje. Prije polaska na put, pojedite nekoliko maslina, a mučninu djelotvorno smanjuje i cuclanje limuna. Jedenje jabuke prije puta, također se pokazalo djelotvornim.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...