Prirodni antibiotski tonik

Osnovna formula ovog tonika datira još iz srednjovjekovne Evrope, odnosno iz vremena koje je vrvilo od svakojakih bolesti i epidemija.


Tonik za super čišćenje je ustvari antibiotik koji uništava gram-pozitivne i gram-negativne bakterije. Osim toga je i moćna antivirusna i antigljivična formula, povećava cirkulaciju krvi i limfe u svim dijelovima tijela. 

Ovaj tonik je pomogao mnogima da se izliječe od raznih virusnih, bakterijskih, parazitskih i gljivičnih oboljenja pa čak i od same kuge. Njegova snaga se ne treba podcjenjivati. Može izliječiti većinu hroničnih stanja i bolesti. Potiče maksimalnu cirkulaciju krvi, dok čisti krv. Tajna je u moćnoj kombinaciji vrhunskih prirodnih, svježih sastojaka.

Prilikom pripreme, poželjno je nositi rukavice, naročito tokom rukovanja s ljutim paprikama jer je teško odstraniti peckanje s ruku.

Miris je vrlo jak, oprez, možda vam odmah potakne sinuse na jači rad.

Sastojci:
  • oko 7 dl jabučnog octa (najbolje organski) 
  • ¼ šoljice sitno sjeckanog bijelog luka
  • ¼ šoljice sitno sjeckanog luka
  • 2 sitne najljuće svježe paprike koje možete pronaći 
  • ¼ šoljice naribanog đumbira
  • 2 kašike ribanog hrena
  • 2 kašike kurkume u prahu ili 2 komada korijena kurkume


Priprema:

Pomiješajte u zdjeli sve sastojke osim octa. Prebacite ih u veliku staklenu teglu od litre.
Ulijte u tu teglu jabučni ocat do vrha boce (2/3 tegle nek budu suvi sastojci, a do vrha nalijte octa). Zaklopite i protresite. Ostavite teglu na suvom i hladnom mjestu na dvije sedmice. Svaki dan protresite, možete i više puta.

Nakon 14 dana, dobro protisnite i procijedite kroz cjediljku preko koje stavite gazu za cijeđenje sira. Dobro stisnite gazu da izađe cijeli sok. Ostatak suve smjese možete koristiti kod kuhanja. Nema potrebe tonik držati u frižideru. Trajnost mu je vrlo duga.

Savjet: Pripremite i pojedite krišku naranče, limuna ili limete nakon tonika da bi olakšali osjećaj peckanja i topline.

Staviti tonik u usta, grgljati kratko, progutati. Nemojte ga razrijediti s vodom jer učinak neće biti tako snažan. Za jačanje imuniteta i protiv prehlade, piti 1 kašiku svaki dan. Pomalo dođite do pijenja doze od 1 male čaše na dan (veličine čašice za rakiju). 

Ako se borite protiv teže ili teške bolesti i infekcije, uzmite tonik 5-6 puta dnevno po 1 kašiku.

Može se koristiti tokom trudnoće i siguran je za djecu.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...