Make-up trend za jesen 2015.

Visažisti savjetuju da obavezno isprobate ova tri make-up trenda koji će biti hit tokom hladnijih mjeseci…


Osjećate li se i vi  pomalo neobično kada već u kolovozu počnete razmišljati o jesenskoj modi i beauty trendovima? Ali, za mjesec dana ćemo već debelo zakoračiti u jesensko vrijeme (iako, ne još kalendarski) i moramo se informirati šta će to biti HIT tokom jeseni i zime 2015.

Primijetili smo da se u svjetskim medijima spominju tri ključna make-up trenda koji su savršeni za prelazak iz ljetnog u jesensko izdanje. Uz pomoć nekoliko fenomenalnih proizvoda i tehnika koje vam predstavljamo, izgledat ćete fantastično.

Strobing

Strobing je jedan od trendova koji već dugo postoji, a stručnjaci su ga samo pažljivo zamaskirali i prebacili u novi koncept, međutim, i dalje je jedan od nama najdražih.

Naglašavanjem određenih dijelova lica (highlighterom) vaše lice izgledat će besprijekorno. Izaberite formulu koja odgovara vašem tipu kože (tekući ili kremasti proizvodi za suhu kožu, prah za sve sklonije masnijoj koži) i odaberite proizvod s umjerenom dozom čestica za izgled savršene kože.

Umjesto da konturirate lice i jagodice, ova tehnika podrazumijeva samo nešto intenzivnije nanošenje highlightera kako biste podigli cjelokupnu strukturu vašeg lica i na taj način dobili svjež, mladoliki izgled bez oštrih linija.

Baking

Ovaj trend definitivno nije ono što bismo inače nazvali “I-woke-up like this”, ali je savršen za večernje događaje ili ludi provod s prijateljicama.

Koncept uključuje pravilnu hidrataciju i pripremanje područja oko očiju prije nanošenja korektora visoke moći prikrivanja, a zatim na to isto područje, mokrom spužvicom za šminkanje, nanesite veće količine pudera u prahu ili transparentnog pudera kako biste fiksirali korektor koji se nalazi ispod.

Ključ cijele tehnike jest – strpljenje! Naime, trebate ostaviti puder 10-ak minuta na licu kako bi za to vrijeme “učinio magiju”, ili, drugim riječima, kako biste mu zaista dozvolili da u potpunosti fiksira korektor prije nego odstranite višak s kože.

Nejasni obrisi usana

Vjerojatno jedan od najneobičnijih i najboljih trendova koje smo vidjeli u posljednje vrijeme.

Usne koje nemaju jasne obrise potpuno dominiraju beauty scenom, a cijeli koncept zamišljen je da žarke usne učini nježnim i suptilnim.


Tehnika aplikacije je upravo ono što čini ovaj trend modernim – linije usana “brišu” se komadićem vate,  ili pak nježnim utapkavanjem boje na usne, koristeći samo prste.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...