Napravite kvas od cvekle

Kvas od cikle je dobro poznati, stari ruski lijek za mnoge bolesti, a dobrim se pokazao i u slučaju ozdravljenja nakon kemoterapije.

Kvas je tradicionalni ruski recept fermentiranog napitka koji je jako koristan, a sadrži komponente koje aktiviraju rad jetara, bubrega i crijeva. Dobiva se fermentacijom starog kruha ili cikle.
Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje kvasa od cikle onemogućuje razvoj malignih tumora, čisti jetra i organizam od toksina i drugih ‘otpada’, otklanja opstipaciju i druge probleme s crijevima.
Ruska tradicionalna medicina smatra kvas od cikle najboljim nemedicinskim lijekom za hipertenziju, jer normalizira krvni tlak na duži vremenski period, koristan je i kod ateroskleroze.

Kako se pravi kvas od cikle?
Za pripremu ljekovitog kvasa od cikle bit će vam potrebno: Staklena tegla od 3 litre (još bolje je glinena posuda, ako imate), 700 grama sirove oguljene cikle, 2 žlice brašna ili 2 komada starijeg raženog ili crnog kruha, 200 grama šećera (može i med ili neko drugo po želji sladilo) i 100 grama grožđica.

Priprema ovog prirodnog lijeka: 
Uzmite svježu opranu ciklu, ogulite ju i isijecite na kockice ili tanke ploškice te posložite u čistu teglu. Dodajte grožđice, 2 žlice brašna i 200 grama šećera. Staklenku napunite hladnom prokuhanom vodom i promiješajte. Staklenku pritvorite plastičnim poklopcem ili još bolje umotati duplom gazom (da vaš kvas “diše”) i ostavite na toplom mjestu na 6-7 dana da fermentira. Dva puta dnevno miješati sadržaj staklenke i po potrebi skidati pjenu. Nakon 7 dana smjesu dobro procijedite kroz gazu i dobit ćete kvas od cikle. Bacite ostatak.
Okus ovog lijeka je blago kiseo, slankast i zemljan, tijelu ugodan, jer odlično alkalizira krv.

Konzumacija i čuvanje lijeka:
Piti po 3-4 jušne žlice 3 puta dnevno prije obroka. Popijte sav vaš kvas i na tome se završava prva kura čišćenja jetara. Napravite pauzu od 3 mjeseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 mjeseca i tretman ponovite treći put. Ovu metodu primjenjuju liječnici u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetara, nego i cijelog organizma. Također, lijek se dobrim pokazao i u slučaju hipertenzije i ateroskleroze.

Kontraindikacije: 
Kvas nije preporučljiv za one koje imaju bolesne bubrege, probleme s gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom. U ovom slučaju nužna je konzultacija liječnika. Morate biti pažljivi ako imate nizak tlak. Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista!
Kvas čuvati u hladnjaku. Moguća je pojava rijetke stolice. Organizam se čisti, zato su prisutne blage popratne reakcije.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...