Hranom očistite pluća pušača

Svi koji se ne mogu odreći cigareta, trebalo bi da konzumiraju namirnice koje će povoljno uticati na prečišćavanje pluća od katrana i nikotina.

Ne očekujte da će naslage katrana i nikotina same nestati iz organizma, ali dodavanje ovih sastojaka u ishranu može znatno pročistiti vaša pluća i umanjiti mogućnost dobijanja kancera.

Kukuruz je bogat beta-kriptoksantinom što ga čini značajnim antioksidantom.

Brazilski oraščići u sebi sadrže veću koncentraciju selenijuma nego bilo koja druga namirnica, a kako i selenijum važi za jedan od najjačih prirodnih antioksidanata ne bi bilo na odmet da se ovi oraščići što češće nađu na vašem stolu.

Nije potrebno napominjati koliko je luk dragocen za organizam, a, između ostalog, poznat je i po tome što sprečava razvijanje novih ćelija kancera.

Đumbir. Postoji bezbroj načina da ga koristite, a on će biti vaš najjači saveznik u borbi protiv svih malignih bolesti ili jednostavno u jačanju organizma.

Pomorandže, takođe, sadrže kriptoksantin i dobre su kao preventivno sredstvo protiv dobijanja raka pluća.

Kopriva je bogata gvožđem što igra bitnu ulogu u dezinfekciji pluća.


Čaj od bora, koji se najćešće koristi za ispiranje usne duplje i grla, je još jedan od prirodnih lekova koji će pročistiti vaša pluća od katrana i nikotina.

Lifestyle vodič za sretniji život! Beauty i modni trendovi, horoskop, recepti, zdravlje, ljubav, motivacija, savjeti, inspiracija i zanimljivosti...